Ekstra Bladet

70.000 VIL FEJRE FREDE TIL FODS Royal Run har plads til 100.000 løbeglade danskere, der vil markere kronprinse­ns 50-års fødselsdag

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Frederik cementerer sin status som sportsprin­s ved at fejre sig selv med et løb i fem forskellig­e danske byer i anledning af, at han runder et halvt århundrede 26. maj.

I dag lyder startskudd­et til Royal Run først i Aalborg, så Aarhus og siden Esbjerg og Odense, hvor den tidligere frømand snører løbeskoene og tilbagelae­gger ’one mile’ (1,609 km) i hver by. Til sidst slutter han dagen på Frederiksb­erg, hvor han løber ti kilometer.

God plads

Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund og talsmand for Royal Run, har tidligere forklaret til Ekstra Bladet, at maksimum-kapacitete­n for løbet var over 100.000. I slutningen af marts satsede han dog på at have mellem 75.000 og 80.000 løbeglade danskere tilmeldt inden løbsdagen.

Sådan går det dog ikke helt.

I skrivende stund har knap 70.000 tilmeldt sig det royale løb, hvor man kan løbe enten one mile eller ti km for den nette sum af henholdsvi­s 75 og 250 kroner. Kun en enkelt distance – nemlig one mile i Aarhus – er udsolgt.

– Er det et tilfredsst­illende salg, Jakob Larsen?

– Jamen, vi kommer ind og er blandt verdens ti største løb nogensinde, så det er sgu lidt halvsvaert at vaere utilfreds med, lyder det med et grin.

– Det er rigtigt, at vi på et tidspunkt havde regnet med mere, men når man er oppe i sådan en størrelses­orden, så er usikkerhed­en stor. Oprindelig­t havde jeg håbet på 48.000, men så har vi skaleret op senere, forklarer han.

– De sidste par dage har vi solgt 1000 startnumre om dagen.

– Så du har ikke noget at vaere utilfreds over, mener du?

– Jo, det har jeg sikkert, men ikke i forhold til tilmelding­er. 70.000 er virkelig mange løbere. Jeg bliver vel aldrig 100 procent tilfreds, men der er nogle af tallene, som jeg synes, er ret vilde.

Slår verdensrek­ord

Han afviser, at prisen skulle vaere grund til det noget lavere salg.

– Som sagt havde vi oprindelig­t regnet med 48.000, men det er klart, at pris altid er et emne. Det er klart, at der havde vaeret flere med, hvis det havde vaeret gratis, men i forhold til, hvad tilsvarend­e løb koster andre steder, så er det ikke voldsomt.

– Hvorfor har I ikke fået udsolgt?

– Det skyldes en teknisk vurdering. Vi har sagt, at vi havde plads til 30.000 løbere på one mile i København, men vi har hele tiden vidst, at det kommer der ikke. Verdens største mile-løb indtil på mandag (i dag, red.) var 7400 i New York sidste år, så 30.000 ville vaere urealistis­k.

I alt er der over 25.000 one mile-løbere på Royal Run fordelt på fem byer. Frederik har dog på forhånd advaret om, at det ikke bliver til ’de helt store rekorder’ fra hans side.

– Jeg har døjet med nogle rygproblem­er i den seneste tid, som gør, at jeg ikke kan løbe helt, som jeg gerne ville, lød det fra Frederik i en video fra kongehuset udsendt i går.

 ??  ??
 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? I 2013 gennemført­e Frederik en ironman i København. I dag bliver det ’kun’ til knap 16,5 kilometer sammenlagt.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN I 2013 gennemført­e Frederik en ironman i København. I dag bliver det ’kun’ til knap 16,5 kilometer sammenlagt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark