Ekstra Bladet

Professor: Fint tiltag for de kongetro

-

Bjarne Ibsen, der er professor på Center for Forskning i Idraet, Sundhed og Civilsamfu­nd på Syddansk Universite­t, mener, at folkene bag Royal Run har formået at få et paent antal tilmeldte til det spritnye løb.

– Jeg synes, det er et flot tal, men det kan undre mig, at de havde regnet med så mange. Omvendt viser en europaeisk undersøgel­se også, at Danmark er et af de lande, hvor allerflest løber – faktisk omkring hver tredje – og når distancen heller ikke er laengere, jamen, så kan de fleste vaere med, forklarer han til Ekstra Bladet.

Kort distance

Han peger på, at mange andre store motionsløb i Danmark som eksempelvi­s DHLstafett­en har taget mange år om at vokse sig til den størrelse, det har i dag.

– Og så har Danmarks Idraetsfor­bund jo også omtalt det ved enhver lejlighed, tilføjer han.

Bjarne Ibsen peger på, at den korte distance på 1,609 km gør det muligt for et bredt udsnit af befolkning­en at deltage.

– Det er jo en fin anledning til, at de allermest kongetro, der er ude af form, kan komme ud at røre sig, og hvis de så fortsaette­r bagefter, så har det jo ikke vaeret forgaeves, lyder det med et grin fra den tidligere atlet, der ikke selv skal nyde noget af at svede med Frede.

Republikan­er

– Nej, jeg er republikan­er, og jeg ville af samme grund aldrig selv stille op, slår han fast.

– Men hvis man skal vaere lidt venlig, kan man sige, at det er fornuftigt, at han bruger sin energi og sit navn på det. Det er da bedre end det, han laver i IOC ...

 ?? FOTO: JJ FILM/TV 2 ?? Tv-holdet har fulgt Frederik og familien i to et halvt år.
FOTO: JJ FILM/TV 2 Tv-holdet har fulgt Frederik og familien i to et halvt år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark