Ekstra Bladet

Islam fylder for meget i medierne

-

I forbindels­e med muslimerne­s fastemåned, ramadan, havde Ekstra Bladet forleden en lang artikel med tre imamer, som fortalte om den styrke, det gav at bede og holde faste.

Samme dag havde Øslem Cekic en klumme om den store glaede og det budskab, muslimerne­s fastemåned, der ender i eid-festen, indeholdt. Hun fremstille­r det naermest, som om det kristne bud om jule-evangeliet går lige op med eid-festen, og her kan jeg ikke følge EB.

Var det et signal om, at vi lige så godt kan vaenne os til dét, chefredakt­ør Poul Madsen mener er Nydanmark? At vi langsomt, men sikkert skal indordne os under islamiske tro, hvor en bedekrans med 33 perler skal gå gennem hånden tre gange –i alt 99, hvor den bedende et for et naevner alle de 99 navne, Allah har. Har Gud virkelig 99 navne, som man skal laerer udenad? Her kunne jeg have ønsket, at EB bad for eksempel praesten Kathrine Lilleør skrive en klumme om det kristne budskab eller bad tre biskopper/praester komme med et bud på, hvorfor vi holder de helligdage, vi har som et modstykke til den muslimske. Det havde vaeret fair, når nu vi er et kristent land, hvilket vi skal holde fast ved.

Jeg er ikke saerlig troende, men jeg bryder mig ikke om den megen taletid, som bliver tildelt udbredelse­n af Koranen og al dens vaesen. Desvaerre har religion alle dage vaeret årsag til en masse bøvl og ballade. Giv mig bare taesk, det klarer jeg sagtens. God pinse.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød 301 klima-fanatikern­e/-forskere har fået skabt en ny debat på med et opråb på Politikens forside.

Disse mennesker vil have os til at flyve mindre og holde op med at spise oksekød. Jeg vil da gerne holde op med at spise oksekød. På betingelse af, at inderne skyder alle deres hellige køer, for det må da batte noget i udlednings-regnskabet globalt set. Hvis man da ellers tror på hele foretagend­et. Det med flyvningen kan de godt glemme. Jeg flyver i øvrigt ret sjaeldent, men det har intet med klimaet at gøre.

Nu må jeg for god ordens skyld tilstå, at jeg tror godt nok på, at klimaet bliver varmere, men jeg tror ikke på den gaengse forklaring.

Men der er også masser af andre gode grunde til at spare på energien og reducere brugen af de fossile braendstof­fer.

Man kan for eksempel naevne partikelfo­rureningen samt det politiske argument, at man kan slippe for afhaengigh­ed af visse regimer, som man nødig vil vaere afhaengig af.

Klimabevae­gelsen har alle de kendetegn, som nye succesrige religioner har: De kører en moralsk dagsorden og prøver at undertrykk­e anderledes taenkende, og samtidig er de en pengemaski­ne.

Henrik Schaufuss Hostrups Have 24 Frederiksb­erg C

Klimabevae­gelsen har alle de kendetegn, som nye succesrige religioner har

 ?? FOTO: CAMILLA STEPHAN ?? Skal vi langsomt, men sikkert indordne os under den islamiske tro, hvor en bedekrans med 33 perler skal gå gennem hånden tre gange, spørger J. Hartmann.
FOTO: CAMILLA STEPHAN Skal vi langsomt, men sikkert indordne os under den islamiske tro, hvor en bedekrans med 33 perler skal gå gennem hånden tre gange, spørger J. Hartmann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark