Ekstra Bladet

DF’S TVANGSTANK­ER

-

GHETTO-BABYER skal tvinges i vuggestue for at laere om grundloven og jule-evangeliet. Til gengaeld er det gratis.

DET er blot en del af regeringen­s ghettoplan for de et- til treårige, der er ved at vaere klar til gennemføre­lse.

IDÉEN om at tvinge de helt små indvandrer-børn i institutio­n er langtfra ny. Socialdemo­kraterne har selv tumlet med den i årevis – blot syntes Mette Frederikse­n ikke dengang, at man skulle nøjes med tage børnecheck­en fra foraeldre, der ikke makkede ret, sådan som regeringen nu foreslår det. Mette Frederikse­n var klar til at tvangsfjer­ne børnene, hvis de ikke kom i institutio­n! Så på den baggrund skal regeringen nok få sit forslag igennem.

De er bagud på point allerede fra 0. klasse

MANGE nederlag i indvandrer­nes liv bliver helt sikkert grundlagt tidligt, fordi de ikke laerer dansk fra barnsben. De er bagud på point allerede fra 0. klasse, og tumler ti år senere ud af folkeskole­n uden at kunne dét, de skal. Af samme grund skal børn i 0. klasse måske også til at kunne dumpe, hvis de ikke kan dansk. Det er synd! Ja – men nok endnu mere synd at have tabt på forhånd på den lange bane, inden man kommer i 1. klasse.

MEN i det seneste notat om ’obligatori­sk laeringsti­lbud’ for et- til treårige, som er afsløret af JyllandsPo­sten, ser man aftrykket af Dansk Folkeparti­s store platfødder hen over en storstilet plan, der ellers skal give en god start. De har haft flere maerkesage­r. Og det er ikke noget kønt syn. Helt bortset fra at tanken om at tvinge foraeldre til at sende deres børn i institutio­n får det til at risle koldt ned ad ryggen.

PLANEN er nemlig, at ghetto-børnene i den tvungne ’indlaering’ i vuggestuen pinedød også skal undervises i grundlovsd­ag, påske, pinse, jul, fastelavn, fødselsdag, ligestilli­ng og demokrati, fremgår det af notatet. De skal vel også laere at synge ’Jeg elsker de grønne lunde’ og se samtlige afsnit af ’Matador’?. Man bliver bare så traet!

BØRN på et år kan på det tidspunkt ikke sige meget andet end glug-glug og mam-mam? Kan de ikke bare laere dansk og trives sammen med børn og voksne, der taler dansk?

SNEDIGT har DF også siddet omhyggelig­t og udregnet, hvilke tidspunkte­r foraeldren­e så skal tvinges til at aflevere deres børn på. Det skal vaere dagligt, og børnene skal vaere der mest muligt i vågen tilstand. ’Det er jo ikke et laeringsti­lbud at sove til middag’, som DF’s ordfører anfører i JyllandsPo­sten.

SÅDAN er der taenkt på alt, mens man åbenbart har de helt små sko på. Tvangsinds­krevne børn skal også selv medbringe mad og altså dermed vaere uden for faellesska­bet. Ellers må de jo betale for en rigtig plads, som DF anfører. Der skal åbenbart gøres forskel på den ene eller den anden måde.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Børn på et år skal laere om julen og danske vaerdier, før de kan sige mam-mam og glug-glug.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Børn på et år skal laere om julen og danske vaerdier, før de kan sige mam-mam og glug-glug.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark