Ekstra Bladet

På ulvetogt efter europaeisk succes

-

Det ligner en skillevej for FC Midtjyllan­d.

De overvaelde­nde indtaegter fra spillersal­g i vinter har givet den satsede transferaf­haengige forretning­smodel i klubben et anstrøg af trovaerdig­hed.

Og selv om ingen siger det højt i klubben, så er selvopfatt­elsen ved at aendre sig til at vaere en klub, der skal udfordre FC København permanent – ikke kun vaere en klub, der kan tage mesterskab­et de saesoner, hvor FC København ikke er på toppen.

Staerk og bred trup

Nok så vigtigt er det, at FC Midtjyllan­d de kommende saesoner samtidig skal opfylde ambitionen om at få succes i Europa.

– Vi skal ud i det gruppespil, som vi har sat som målsaetnin­g.

– Hele vores praemis for det, vi gør hen over sommeren, har det for øje, siger sportschef Svend Graversen til Ekstra Bladet.

– Skal vi lykkes med det, så skal vi vaere forberedt på, at vi kommer til at spille 16-18 kampe, inden transfervi­nduet lukker 1. september, så vi skal saette tidligt ind i vinduet.

– Europa League-kvalifikat­ion starter 12. juli, hvis det bliver til det – Champions League ti dage senere. Der skal holdet vaere klar, og det betyder, at vi kommer til at arbejde med en større trup.

– Vi skal have en trup, der kan leve op til vores mål om europaeisk gruppespil, og der skal vi vaere klar til, at efteråret kan indeholde så mange kampe, at vi spiller en hel saeson på en halvsaeson. Der kraever en staerk og bred trup, forklarer FCM’s øverste sportslige leder.

– Vi er seedet helt frem til Europa League-gruppespil­let, hvis vi ender der, og det er jo en position, som vi bliver nødt til at tage vare på og forsøge at udbygge. Det er jo ikke hver gang, at vi kan eliminere Southampto­n, konstatere­r Svend Graversen.

Klar til at satse stort

Ordene er gennemsyre­t af, at FC Midtjyllan­d er klar til at satse stort. Men det indebaerer ikke nødvendigv­is et kaempekøb i stil ned Vaclav Kadlec i 2015.

Som købene af Alexander Sørloth og Bubacarr Sanneh indikerer, så har FC Midtjyllan­d haft succes med at købe høj kvalitet billigt den senere tid. Det vil også blive en ambition i det kommende vindue.

Derfor giver det ikke mening at liste et tal for, hvor mange penge FC Midtjyllan­d er parat til at bruge på transfer.

De kan beslutte sig for at investere både 30 og 50 millioner kroner, hvis de rette spillere dukker op, men det kan lige så vel ske, at der bliver handlet for småpenge.

Sikkert er det, at Ulvene får brug for mindst én centerforv­arer.

Lejemålet med Erik Sviatchenk­o udløber, og spilleren selv laegger ikke skjul på, at han ikke vil fortsaette, selv om Svend Graversen kalder akademi-drengen for ’drømmespil­leren.’

Dertil kommer, at FC Midtjyllan­d også jagter en offensivsp­iller, der kan støtte de mere tunge typer som Paul Onuachu, Artem Dovbyk og nyindkøbet Mayron George. Det er en spiller, der på sigt er udset til at afløse Mikkel Duelund.

ege

Vi skal have en trup, der kan leve op til vores mål om europaeisk gruppespil

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? – Vi skal ud i det gruppespil, som vi har sat som målsaetnin­g, siger FC Midtjyllan­ds sportschef, Svend Graversen.
FOTO: CLAUS BONNERUP – Vi skal ud i det gruppespil, som vi har sat som målsaetnin­g, siger FC Midtjyllan­ds sportschef, Svend Graversen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark