Ekstra Bladet

TRO PÅ DET, BRØNDBY!

Ekstra Bladets fodboldkom­mentator Stig Tøfting tror på, at Horsens også kan volde FC Midtjyllan­d problemer, og han vil på forhånd langtfra placere guldet i Herning

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Brøndby er i kulkaelder­en, men alt håb er ikke ude.

Der er sket større mirakler i fodboldver­den end et Horsens-point i Herning, og Ekstra Bladets fodboldkom­mentator Stig Tøfting vil ikke dømme klubben fra Vestegnen ude inden sidste spillerund­e i Superligae­n.

– Selvfølgel­ig er de langt nede efter det, der skete i Horsens, hvor de oplevede ondskaben i fodbold, men på et udsolgt Brøndby Stadion skal de gøre arbejdet faerdigt og slå AaB.

– Nu er presset tilbage på FC Midtjyllan­d, så Brøndby skal sørge for at gøre sit og så håbe på Horsens, siger Stig Tøfting, der selv har stået i nøjagtig samme situation, som Brøndby er i nu.

Tøffe har prøvet det

I 1995/96 kaempede AGF og Brøndby om guldet. Aarhusiane­rne førte inden naestsidst­e runde, men spillede så kun uafgjort mod OB, og Brøndby strøg forbi.

– Dengang levede vi i håbet, men vi vidste godt, at det var svaere odds.

– For de skulle smide point på hjemmebane i sidste kamp, siger Stig Tøfting, der måtte nøjes med sølv. For både Brøndby og AGF vandt.

Det mest sandsynlig­e scenarium i år er, at både Brøndby og FC Midtjyllan­d vinder, men ’Tøffe’ har fidus til, at Horsens om ikke andet kan gøre den midtjyske guldfest bøvlet.

– Alt er lagt til rette for FC Midtjyllan­d på hjemmebane, men jeg ville ikke blive overrasket, hvis Horsens lavede et resultat. Og så er det op til Brøndby.

– Jeg kan ikke forestille mig, at Horsens ikke scorer i den kamp, og de har voldt FC Midtjyllan­d problemer i 2018.

– Selv om de har tabt begge kampe til dem, var de bedst, og Horsens er bare en mundfuld.

– Ligesom mod Brøndby har de intet at tabe, og de viser stor moral.

Ligger til højrebenet

Det har FC Midtjyllan­d også gjort. For tre runder siden var guldet fem point vaek, men nu er de to point foran Brøndby efter tre imponerend­e sejre på stribe.

– Sejren i Parken var naermest tyveri ved højlys dag, men sådan er fodbold indimellem. De er inde i en god stime og rider på en bølge.

– De ramte deres nedtur, da de tabte til Brøndby i pokalen.

– De fik nogle hug over nakken, men har på imponerend­e vis formået at rejse sig, siger Stig Tøfting.

Nu ligger den lige til højrebenet for midtjydern­e, men med denne Superliga-saeson in mente ville det vaere modigt at uddele det fornemmest­e medaljesae­t, før sidste punktum er sat.

– Jeg tror sagtens, at der kan ske noget uventet, så Brøndby skal da tro på det.

– Det kan godt vaere, at vi har set strukturen­s grimme ansigt med Sønderjysk­E-sagen, men vi har også set den gode med et fantastisk mesterskab­sspil, siger Stig Tøfting, inden sidste kapitel skrives i denne thriller af en Superliga-saeson.

Jeg tror sagtens, at der kan ske noget uventet

Sejren i Parken var naermest tyveri ved højlys dag, men sådan er fodbold indimellem

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Op på hesten– På et udsolgt Brøndby Stadion skal de gøre arbejdet faerdigt og slå AaB, siger Stig Tøfting. – Og så kan der ske noget uventet, fortsaette­r han.
FOTO: LARS POULSEN Op på hesten– På et udsolgt Brøndby Stadion skal de gøre arbejdet faerdigt og slå AaB, siger Stig Tøfting. – Og så kan der ske noget uventet, fortsaette­r han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark