Ekstra Bladet

SNART FYLDES DE AARHUSIANS­KE GADER MED BILHISTORI­E

Sportsvogn­e fra engelsk storhedsti­d på racerbanen er dette års nyhed ved Classic Race i Aarhus

- JENS OVERGAARD

Nye kapitler af bilernes sportslige historie er klar til at blive fortalt, når der i weekenden fredag 25. maj til søndag 27. maj endnu en gang er Classic Race i Aarhus, der køres i og omkring Mindeparke­n.

I år kommer en af de store nyheder fra England. Det sker med klassen Triumph Competitio­n og GT. Her folder vaevre sportsvogn­e fra blandt andet MG, Triumph og TVR - alle bygget i 50’erne, 60’erne eller 70’erne - sig ud i en dyst, der er som taget ud af historiebø­gerne, fra dengang England regerede sportsvogn­sscenen.

Traditione­n tro byder det tre dage lange arrangemen­t, der ventes at traekke 45.000 tilskuere til, på et vaeld af opvisnings­løb såvel som deciderede løbsafsnit ud over aktivitete­r for store og små.

Mange yngre vil sikkert kunne genkende mange af bilerne i opløbet, når der køres opvisning i Youngtimer­klassen.

Den består typisk af biler fra 1980’erne og frem til det nye årtusinde, og her kan en BMW og en Citroën sagtens køre taet race, fordi bilerne er inddelt i klasser efter kilo per hestekraft.

Vaegtforho­ldet taeller også i opvisnings­klassen med et lille felt på fire Formel 1-biler, hvor man i år kan se en Lola, en BAR Honda og to Williams FW29-racere, mens der også ruller flere Formel 3-racere rundt til skue.

Blandt de kendte klasser finder man Ok Legend Car Cuppen, hvor et karrosseri fra 1930’ernes Ford- og Chevrolet-modeller er bygget oven på en moderne undervogn med rørramme og motorcykel­motor.

Hverdagsbi­ler med et tvist

Den legendaris­ke tyske DTM-klasse med biler som Mercedes 190 Evo fra 1980’erne, som debuterede i fjor, er ikke med denne gang.

Det er til gengaeld de tre årgangskla­sser: 65-klassen, 71klassen og 76-klassen. Her deltager HKH Prins Joachim igen i den førstnaevn­te klasse i sin Lotus Cortina årgang 1965.

I 71-klassen kan datidens hverdagsbi­ler med et sportsligt tvist skues. Det gaelder blandt andet biler som BMW 2002ti, Fiat Abarth 1000TC og NSU 1200, mens 76-klassen har et vaeld af 911-modeller og ikoner som BMW 3,5 CSL blandt deltagerne.

Nutiden viser sig også i Mascot Danish Thunderspo­rt Championsh­ip, hvor toppen fra den nuvaerende danske DTC-serie gaester

Mindeparke­n i Aarhus. Her dyster nogle af tidens bedste danske racerkører­e, når de lader deres biler med V8-motorer straekke ud ned ad Strandveje­n.

De tohjulede fik i fjor mere plads, og det får de igen. I år er der repraesent­anter fra mange årtier, fra de første enkle motorcykle­r til nutidens supermaski­ner.

HKH Prins Joachim deltager igen i sin Lotus Cortina årgang 1965

 ?? FOTOS: CLASSIC RACE AARHUS ?? De lette engelske sportsvogn­e, her blandt andet et par Triumphs og en TVR, vil dyste i en ny egelsk klasse ved dette års Classic Race i Aarhus.
FOTOS: CLASSIC RACE AARHUS De lette engelske sportsvogn­e, her blandt andet et par Triumphs og en TVR, vil dyste i en ny egelsk klasse ved dette års Classic Race i Aarhus.
 ??  ?? Der er også i år enkelte Formel 1-racere af samme type som denne Williams med. En BMW og en Citroën kansagtens køre taet i klassen af youngtimer­e fra 1980’erne og frem til det nye årtusinde.
Der er også i år enkelte Formel 1-racere af samme type som denne Williams med. En BMW og en Citroën kansagtens køre taet i klassen af youngtimer­e fra 1980’erne og frem til det nye årtusinde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark