Ekstra Bladet

Kaere unge – vaelg håndvaerke­rvejen

-

Det er et saerdeles godt forslag, at skolen skal give håndvaerk og praktiske gøremål en chance.

Langt fra de fleste er egnede til gymnasiet. Mange ville derfor ofte have langt bedre af at uddanne sig til håndvaerke­re. Dem er der brug for, mens der er alt for mange akademiker­e.

Fremtiden vil ikke kunne indsluse så store maengder akademiker­e i det offentlige, i fagforenin­gerne eller i Danmarks Radio.

Den tid og det skråplan, vi har oplevet, vil om få år blive aendret.

Mentalitet­en at alle skal det samme, og at venner, bekendte og familiemed­lemmer rutinemaes­sigt skal have sådan et job, holder ikke i fremtiden.

I kommunerne er der mindst dobbelt så mange ansatte, som en ny dagsorden vil kunne nøjes med.

Og Danmarks Radio har ikke brug for mere end 40 procent af dem, der er ansat i dag. Og fagforenin­gerne er propfyldt med pampere. Små høvdinge uden de store hjernecell­er. Her bør to tredjedele afskediges, og kontingent­et nedsaettes til det halve. Ikke mere opsøgende arbejde for fagforenin­gerne. Som de er i dag, stopper de ethvert nyt initiativ.

Det er for svaert og tidskraeve­nde at vaere ivaerksaet­ter. Rigtig mange gode idéer går tabt på grund af dette gammeldags system. Fagforenin­gerne skal laves helt og aldeles om. Tiden er løbet fra dem.

De unge skal følge deres talent. Ikke styres af gruppepres eller af mor og far.

Et håndvaerke­rjob kan vaere langt bedre for rigtig mange. Og der er penge i det. Mange unge er langt mere kreative, end de selv tror

Lars M. Tjellesen Østermarie Bornholm

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark