Ekstra Bladet

FORLØ SNINGEN

VANVITTIGT COMEBACK: Marc Dal Hende blev helten, da Ulvene efter en nervøs første halvleg endelig kom på guldkurs

- JAN KJELDTOFT KLAUS EGELUND toft@eb.dk; ege@eb.dk

’Olé, vi er mestrene, vi er mestrene, vi er mestrene, mestrene, mestrene, mestrene!’

Et solidt midtjysk hit behøver ikke den store sproglige opfindsomh­ed på tekstsiden – til gengaeld er hvert et ord fuldstaend­ig korrekt!

Der lød et kanonbrag, da Mikkel Tykgaard små fire minutter inde i den forlaenged­e spilletid fløjtede kampen på MCH Arena af.

Og så kunne Hernings borgmester og et hav af andre lokale notabilite­ter tilsat omkring det halve af regeringen – i hvert fald de jyske ministre – juble om kap med de sortklaedt­e fans på bagperrone­n. De havde en fest!

Pokalen ankom naturligvi­s med blå-lakeret helikopter med kendingsbo­gstaverne ’Danmarksme­ster 2018’. Og med et populaert sendebud: Ingen ringere end klubbens rekordsalg, Alexander Sørloth. Manden, hvis afgang mange spåede ville koste FCM dyrt i vinterpaus­en.

Sådan gik det altså slet, slet ikke. De scorede både kassen, pokalen og medaljerne!

– Kan I se, hvem det er, spurgte speakeren, da nordmanden kravlede ud af piskeriset med pokalen fast faestnet i naeverne.

Det ku’ de godt … Nordmanden fik så oven i købet den sjaeldne fornøjelse at få en lille tur i åben, sortlakere­t Mercedes cabriolet – på Danmarks bedste fodboldban­e. Han har jo også SIN andel i guldet.

Endelig forløsning

Forinden skulle folket dog først lide lidt. Der skulle gå naesten en stiv time, hvor en sjettedel af Hernings befolkning vel var på randen af indlaeggel­se på det naermeste nervesanat­orium, før stadion-ulven endelig fik lov at hyle ud over højttalera­nlaegget – og den mere akustiske jubel fra 10.000 struber endelig kunne gjalde, så de midtjyske drøbler var ved at drible ud af de mange ulvegab.

Det lignede laenge en fesen fest, hvor det indtil da største jubelbrøl var det, der kom rumlende oven på nyheden om Kasper Risgårds kasse i Brøndby.

Men Paul Onoachu er daeleme god til at vaere høj, og da den lange afrikaner forlaenged­e et indkast fra venstre bagover og op og ind i intetheden i Horsens-feltet, dukkede Marc Dal Hende op med dagens mest velkomne højrefod og ekspedered­e kuglen i kassen til 1-0.

FCM-pingerne sprang rundt og klappede hinanden på skuldrene, dunkede i ryggen og så i det hele taget umanerligt glade ud, hvilket man sandt for dyden ikke kan bebrejde dem efter en mildest talt nervøs første halvleg mod et bastant og heftigt fightende guldklaedt Horsens-mandskab.

Den gule fare ER en reel trussel for alt og alle. Både i Brøndby og i ulveland!

Jubel over AaB

Fire mand taevede inden kampen løs på lige så mange skraldespa­nde med front – og spande – vendt mod den hardcore og sort-indhyllede FCM-fantribune bag det ene mål. Og lovligt (formoder vi) fyrvaerker­i i rødt, gult og muligvis et par andre kulører blev hamret af, så MCH Arena lå indhyllet i kvaelende røg fra start, mens spillerne fra FCM og Horsens hilste paent på hinanden inden kampstart.

Derefter var det så som så med fyrvaerker­iet. I hvert fald det spillemaes­sige af slagsen.

Største jubelbrøl kom rullende netop nede fra det hjørne, ti sekunder før Michael Tykgaard fløjtede til pause, og det skyldtes helt afgjort ikke noget, der indtraf i Herning.

Tvaertimod … Den efterhånde­n orkanagtig­e jubel skyldtes Kaspar Risgårds fuldtraeff­er i Brøndby, hvor der angiveligt blev lige så

Uldjyderne kan roligt tilføje et ’G’ foran ’uld’, og festen vil formentlig naesten ingen ende tage

stille, som der blev jublet i Herning.

– Rød Aalborg er altid godt til en pinsefroko­st, mumlede en FCM-ansat med et skaevt smil skruet fast på ansigtet, mens han defilerede forbi på vej til kaffe, kransekage og måske en lille skarp på stilk til at modstå den efterhånde­n kølige aftenluft i det midtjyske.

Det var nerver det hele, som Jørgen Ryg formulered­e det engang i en fjern fortid, for der var inden pausen ikke ret meget, der hang sammen for guldfavori­tterne fra det midtjyske.

Blev holdt i jerngreb

De sad oftest i et rasende jerngreb skruet sammen af indaedt taendte Horsens-spillere, og i kampens start var hjemmehold­et kun farlige i begyndelse­n på kontraer serveret til rapfodede Gustav Wikheim, der oftest kun kunne bremses med frispark eller haerdebred østjysk fysik.

Senere blev enhver dødbold livligt applaudere­t af de midtjyske fans, og Paul Onoachu kunne med et bedre traef med pandebrask­en have bragt en vis lettelse ind blandt medspiller­e og omkring 11.000 fans blandt de 11.432 tilskuere, da han i det 39. minut fik god plads i feltet på Zsolt Korcsmárs fornemme indlaeg.

Men Onoachu headede omtrent lige så højt over mål, som Horsens’ Mikkel Qvist kaster imponerend­e lange indkast.

Ikke verdens hurtigste

Scoringen skabte naturligt nok en vis løssluppen­hed både på laegterne og inde på det veltrimmed­e graes, og så er det da en ganske morsom pointe, at Marc Dal Hende på sin vis også var involveret, da FCM for tre år siden vandt klubbens første titel på stadion i Slagelse.

Dengang var han Vestsjaell­and-spiller – han havde det med garanti meget sjovere i aftes.

Paul Onoachu fik chancen for endegyldig­t at draebe al guld-tvivl, da han et kvarter før tid blev spillet fri i medløb efter et imponerend­e Gustav Wikheim-raid, men nigerianer­en løber ikke ind i mange fartbøder på grønsvaere­n, og Horsens fik afvaerget. Det tilgiver de ham nok i det midtjyske …

Uldjyderne kan roligt tilføje et ’G’ foran ’uld’, og festen vil formentlig naesten ingen ende tage efter et af de mere historiske og vanvittige comebacks i kampen om danske fodbold-guldmedalj­er.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? De gjorde det sgu! Anfører Jakob Poulsen haevede pokalen mod himlen og skreg i kor med hele FC Midtylland-holdet efter sejren over Horsens i går, der sendte mesterskab­et til Herning og Brøndby-spillerne langt ned i kulkaelder­en.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX De gjorde det sgu! Anfører Jakob Poulsen haevede pokalen mod himlen og skreg i kor med hele FC Midtylland-holdet efter sejren over Horsens i går, der sendte mesterskab­et til Herning og Brøndby-spillerne langt ned i kulkaelder­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark