Ekstra Bladet

Hegn og presenning er sat op foran indgangene til den verdensber­ømte adresse

- SUNE FISCHER KRISTIAN KORNØ CAMILLA MARIE NIELSEN fish@eb.dk; cama@eb.dk; kkr@eb.dk

Morgenfris­ke hashkøbere måtte finde andre steder at købe deres hash, efter at en gruppe christiani­tter i går morges valgte at blokere indgangene til Pusher Street.

– Hegnet er hele vejen rundt om Pusher Street. Nogle steder har de sat sort filtstof op, og andre steder er der brugt presenning. Nogle steder sidder folk og fortaeller forbipasse­rende, at gaden er lukket, sagde Ekstra Bladets mand på stedet.

Han fortalte desuden, at der var en rolig stemning i området

Uvist hvorfor

Det er endnu uvist, hvorfor christiani­tterne har valgt at spaerre den verdensber­ømte hashgade.

– Jeg har talt med flere af christiani­tterne, men de vil ikke udtale sig, fordi de ønsker, at den her aktion skal udføres uden for meget opmaerksom­hed, oplyste Ekstra Bladets mand på stedet.

Fra boderne i Pusher Street saelges der dagligt forskellig­e hash-produkter, selvom politiet igen og igen aktionerer mod saelgerne.

Alene i år har politiet foretaget cirka 150 anholdelse­r, ligesom godt 50 er blevet varetaegts­faengslet, oplyste vicepoliti­inspektør Lars-Ole Karlsen forleden til Ritzau.

I september 2016 vakte det stor opmaerksom­hed, da christiani­tterne selv ryddede hashbodern­e. Den aktion skyldtes en forråelse af miljøet og et drabsforsø­g på en betjent.

Imidlertid rykkede hashsaelge­rne gradvist ind i Pusher Street igen. Efter et år vurderede christiani­tter selv, at handlen var tilbage på normalt niveau.

Glaede hos politiet

Hos Københavns Politi hilser man blokaden velkommen.

– Det er et positivt initiativ, og jeg håber da, de fastholder den kurs, siger LarsOle Karlsen, chef for Special Operativ Afdeling ved Københavns Politi, der blandt andet inkluderer det tidligere Task Force Pusherstre­et (TFP).

– Det er klart, at vi understøtt­er et sådant initiativ, tilføjer han.

– Hvorfor tror I, at man har spaerret Pusher Street af?

– Det er svaert at svare på. Men der er for meget vold. Desuden er rockere og bandegrupp­eringer også til stede, sammenhold­t med at der er et stort, utryghedss­kabende hashsalg. Det kan vel have gjort, at christiani­tterne har fået nok, svarer han.

– Men hvad så, når de åbner for Pusher Street igen?

– Så fortsaette­r vi indsatsen. Det er stadigvaek politiets mål, at området skal have en politibetj­ening som ethvert andet belastet boligområd­e. Og det betyder, at den åbenlyse og organisere­de handel med hash skal vaek, siger Lars-Ole Karlsen.

 ?? FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX ?? Dette er den centrale indgang til Pusher Street. I går morges valgte en gruppe christiani­tter at spaerre den ellers verdensber­ømte hashgade af.
FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX Dette er den centrale indgang til Pusher Street. I går morges valgte en gruppe christiani­tter at spaerre den ellers verdensber­ømte hashgade af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark