Ekstra Bladet

Espersen: Få fingeren ud, Olaf

-

Dansk Folkeparti­s naestforma­nd, Søren Espersen, mener ikke, at Meld-sagen laengere er nogen som helst hindring for at stille Morten Messerschm­idt op som folketings­kandidat.

– Det er ingen hemmelighe­d, at Morten ikke ville tilbage til Europa-Parlamente­t. Og at han gerne ville tilbage til Folketinge­t. Så må man prøve at finde en kreds, og det er så åbenbart sket. Ret hurtigt, tror jeg nok. Og det er jo fint nok.

– Men det er jo heller ikke nogen hemmelighe­d, at der er visse udestående­r med Meld og Feld, som EU's antisvinde­l-enhed Olaf undersøger. Hvordan ser I på det?

– Hvor har du har fra, at Olaf undersøger sagen? Vi har ikke hørt fra dem i to år.

– Så sent som i marts har EU sendt et brev til Morten Messerschm­idt, hvori de skriver, at de vil forsøge at gøre krav på pengene. Så er sagen da ikke afsluttet ...

– Jamen, hvad så om de kom i gang med det. Morten har vaeret raskmeldt i et år siden grundlovsd­ag sidste år. Første dag, han vendte tilbage, bad han om at blive afhørt, så han kunne få en afslutning på den her sag. De har ikke engang gidet svare ham. Hvad laver de egentlig? Ligger de bare og snorksover? Eller venter de på, at der bliver valg? Jeg er meget forarget over, at de ikke får fingeren ud.

– Hvad gør I så, hvis de får fingeren ud?

– Vi har tigget og bedt om det i to år. Hvad mere kan vi gøre? Foreløbig er der ingen sag. Der er ingen sigtede, der er ingen tiltalte, der er ikke rejst noget krav. Vi har pengene stået på en spaerret konto. Men vi hører ingenting. Så i mine øjne er der ingen sag. Og en sag starter som regel med, at man afhører nøgleperso­nen.

– Så I jeres øjne er han ren som sne?

– Men der er ingen sag. Der er ingen sigtet. Der er intet krav. Der har vaeret avisskrive­rier, ja. Men hvis der er en sag, så kom dog i gang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark