Ekstra Bladet

Det brede smil

Kåd Thomas Helmig overgik sig selv

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Thomas Helmig

Scenen, Jelling Musikfesti­val, torsdag

★★★★☆☆

Thomas Helmigs katastrofa­le nye album, ’Takker’, er hans karrieres vel nok største kommerciel­le fadaese, men den aktuelle nedtur blev vendt til en optur, da han sent torsdag startede sin sommerturn­é på Jelling Musikfesti­val.

Helmig lignede bestemt ikke en popstjerne i krise, mens han storsmilen­de svansede ind fra højre i en kåd danserus, der fortsatte stort set uafbrudt de følgende fem kvarter.

Glødende nostalgi

Folket havde jo ikke forladt ølboder, sofaen og villatelte for at høre ’Takker’ i sin helhed, hvilket også var gået op for veteranen i hvidt, som ganske fornuftigt leverede en hitparade for hele familien – dog mest for mor og datter.

Nostalgien glødede flot i skumringen under ’Op og ned’ og ’Malaga’, men det var den blaerede storskaerm­s-produktion og soulsangen­e, der gjorde showet til mere end bare endnu en tilforlade­lig aften med Helmig.

Sekstetten bag Helmig vil aldrig blive forvekslet med The J.B.’s. For danske forhold spillede de imidlertid forfrisken­de funky. Selv corny ’Det er mig der står herude og banker på’ swingede minsandten.

’Dagen efter dagen derpå’ var naermest uvirkeligt forrygende, og ’Vi er de eneste’ fra ’Takker’ løftede sig langt over den flade studievers­ion i en suveraen scenekulis­se.

Dansktop på bunden

Nu er Helmig desvaerre ikke blevet et geni siden sidst, så ’Den røde kjole’ mindede stadig om dansktop på bundniveau, mens aarhusiane­rens stemme ligesom AGF og hans pladesalg har haft det noget bedre.

Publikum sang dog gerne ’Stupid Man’ for manden på 53, der jo i årtier har rimet løs om teenagekae­rlighedens utrøstelig­e kvaler.

Helmigs smilehulle­r er dybere end hans musik, men for en gangs skyld var der faktisk noget at smile ad.

Laes flere anmeldelse­r fra Jelling Musikfesti­val på ekstrablad­et.dk/musik

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Veloplagt Thomas Helmig – sangeren i det hvide snit var umanerlig entusiasti­sk på hovedscene­n.
FOTO: PER LANGE Veloplagt Thomas Helmig – sangeren i det hvide snit var umanerlig entusiasti­sk på hovedscene­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark