Ekstra Bladet

Efter at have vaeret lukket i tre dage åbnede ’gaden’ igen og hashbodern­e fulgte med

- SIGNE SKOV ANDREAS WENTOFT FOTO: LINDA JOHANSEN signe@eb.dk aw@eb.dk

Et skilt med skriften 'Ingen hash i dag, måske i morgen' prydede i går eftermidda­g Pusher Street på Christiani­a. Den berømte gade blev genåbnet efter at have vaeret lukket siden 22. maj.

Da det sorte daekke blev fjernet tidligere i går, blev gaden hurtigt fyldt med mennesker, men dem, der gik efter hash, gik forgaeves.

Der gik dog ikke mange timer fra genåbninge­n, før skiltet var taget ned igen, og der var liv i boderne. Hashsalget var blomstret op igen, og køberne stod i meterlange køer, mens lugten af hash bredte sig over gaden.

Vil ikke tillade ’hash-supermarke­d’

Københavns Politi sagde i går eftermidda­g på et pressemøde, at man vil skrue op for indsatsen på den berømte gade.

– Vi vil ikke tillade et stort supermarke­d for hash midt i vores by, og derfor skruer vi nu op for indsatsen og vil fremover have fast daglig tilstedeva­erelse i Pusher Street, sagde politidire­ktør Anne Tønnes.

Desuden sagde vicepoliti­inspektør Lars Ole Karlsen, at ’er der en åben bod, så håndterer vi det’.

Da Ekstra Bladet konfronter­ede ham med de 11 åbne boder i den berømte gade kort tid efter pressemøde­t, sagde han, at politiet allerede har reageret på salget.

– Siden pressemøde­t har vi beslaglagt seks boder, som pusherne har gemt forskellig­e steder, siger Lars Ole Karlsen.

– I det omfang, at det er muligt for os at få fat i en gerningsma­nd, så gør vi selvfølgel­ig det. Og i det omfang, at det er muligt for os at konfiskere hashen og hash-produktern­e, så gør vi selvfølgel­ig det.

– Og hvad så hvis de samme mennesker åbner en ny bod igen i morgen?

– Så vil vi vaere der igen i morgen, lyder det fra ham.

Fra Christiani­as side tager talsperson Hulda Mader politiets løfter om en styrket indsats og den genopbloms­trede hash-handel med ophøjet ro.

Talsperson: Vi blander os ikke

– Folks hash må sådan set vaere deres egen sag. Vi kan ikke holde styr på dem – det er jo ikke en børnehave, slår hun fast.

– Politiet må gøre deres arbejde, og det er ikke noget, vi vil blande os i. Det kan vi jo ikke gå og gøre for dem.

Tilbage i Pusher Street er der liv i gaden, men en af gaesterne bemaerker over for Ekstra Bladet, at man godt kan se effekten af christiani­tternes lukning af gaden.

– Det ser da fint ud, det er stille og roligt. Der er jo stort set ingen boder tilbage. De har flyttet en del, så noget er der jo sket, siger Søren, der ikke vil stå frem med billede og efternavn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark