Ekstra Bladet

Kan løslades med en fodlaenke

- FOTO: AP FOTO: ANTHON UNGER

Filmproduc­enten Harvey Weinstein meldte sig i går til politiet i New York.

En talsmand for myndighede­rne siger til nyhedsbure­auet AP, at han formelt er sigtet for voldtaegt i 2013 og seksuelle overgreb på to kvinder i 2004.

Kort efter denne melding så vidner Weinstein blive ført ud af politistat­ionen i håndjern for at blive fremstille­t i en domstol.

Her har en dommer ifølge nyhedsbure­auet Reuters besluttet, at Weinstein kan løslades mod en kaution på en million dollar kontant, eller hvis han stiller sikkerhed for ti millioner dollar.

Men han skal have fodlaenke – eller anden overvågnin­gsteknik – på.

Weinsteins forsvarer sagde efter retsmødet, at der ikke er nogle beviser for sigtelsern­e, og at Weinstein har erklaeret sig ikke skyldig.

Dommer afviser danskers anke

Seksuelle overgreb

Det var ventet, at Harvey Weinstein ville overgive sig til politiet. Han ankom til en politistat­ion i går morges lokal tid klokken 07.25.

Harvey Weinstein blev verdensken­dt, da medierne New York Times og The New Yorker i 2017 skrev, at en lang raekke kvinder – heriblandt kendte skuespille­rinder – anklagede ham for seksuelle overgreb.

Det udløste en bølge af yderligere anklager mod filmmagere­n.

Den russiske praesident, slår fast, at han agter at efterleve Ruslands forfatning og ikke forsøge at blive på praesident­posten, når hans nuvaerende periode udløber i

2024. Til den tid vil han have vaeret praesident i to perioder i traek, og forfatning­en siger, at man så ikke kan fortsaette i en tredje periode umiddelbar­t efter. Ritzau Den danske våbenhandl­er Peter Frederikse­n har i første omgang fået afvist sit ønske om at anke en dom, hvor han i marts blev idømt to gange livstid for medvirken til drab og for voldtaegt af et barn. Det oplyser såvel Phaladi Shuping, der er talsmand for anklagemyn­digheden, som danskerens forsvarer, Marius Brewer, til Ritzau. Danskeres ønske blev ved et retsmøde i går fremsat for dommer Johann Daffue, som også dømte danskeren i sagen.

 ?? FOTO: AP ?? Filmproduc­enten Harvey Weinstein i går med sin sagfører Benjamin Brafman.
FOTO: AP Filmproduc­enten Harvey Weinstein i går med sin sagfører Benjamin Brafman.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark