Ekstra Bladet

KOMPLOT: VILLE ’PLANTE’ HEROIN I HA’ERS HAVE

Under en stor retssag om hash-handel afslørede politiafly­tninger også et planlagt raenkespil mod en rocker

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

– Det er så fucked, hvis de optager min stemme. Hvis de har min stemme på aflytning.

Sådan sagde den ene af to beboere i et lille raekkehus på Amager på en politiafly­tning, der i denne uge blev afspillet i Københavns Byret.

Det er politiets opfattelse, at de to beboere i raekkehuse­t var fod-soldater i en tiltalt hash-liga, der menes at have kontroller­et salget fra to boder på Christiani­as Pusher Street, ligesom de er tiltalt for et raenkespil, hvor en Hells Angels-rocker fra Amager-afdelingen skulle svaertes til ved at ’plante’ heroin i hans have.

Raekkehuse­ts beboere – to brødre med indvandrer-baggrund – er blandt de otte tiltalte i sagen. Alle otte naegter sig skyldige.

I forbindels­e med efterforsk­ningen af den formodede hash-liga havde politiet diskret installere­t mikrofoner i huset.

Heroin forbudt

Og når de to var hjemme i raekkehuse­t, gik der en tid med at snakke om hash, Pusher Street og ikke mindst penge. Men en eftermidda­g tog snakken en uventet drejning, der altså førte til, at de to beboere – ud over en andel i hash-ligaen – også mistaenkes for at have planlagt en heroin-faelde.

Internt i HA er heroin forbudt, og derfor kunne det medføre store problemer for den pågaeldend­e rocker, hvis man kunne knytte ham til heroin.

Ifølge anklageskr­iftet skulle der placeres 200 gram heroin på rockeren.

– Det er en Hells Angels. Alle har adgang til hans have, sagde den ene af de to brødre på politiets aflytning af dem.

Under samtalen googlede de, hvor lang straf den slags narko gav.

– Forstår du, hvad jeg mener?! Her står, at opbevaring af 59 salgsposer gav fire måneder, lød det blandt andet fra den ene.

Skulle ringe anonymt

Planen var – ifølge aflytninge­rne af de to – at de anonymt skulle ringe til politiet og fortaelle en historie om, at rockeren var efter den ene, og at dette inkludered­e en dummebøde, at man var truet på livet, men at de ikke ville opgive navn og adresse i telefonen af frygt for repressali­er. De talte om, at der i kiosken i Field’s skulle indkøbes et taletidsko­rt.

Derefter skulle de tage metroen ind til Christians­havn, hvorfra de ville ringe. For det skulle sikre, at politiet ikke via masteoplys­ninger kunne komme på sporet af dem.

Undervejs i de aflyttede samtaler blev HA-rockerens fornavn naevnt. Det kom ikke frem direkte, hvad motivet skulle vaere til, at der skulle laegges en faelde for rockeren, men det blev naevnt, at han dengang havde forbindels­e til en joint-fabrik på Christiani­a.

Ifølge anklageskr­iftet blev planen aldrig ført ud i livet, blandt andet fordi de to brødre fra ukendt side fik instruks om at stoppe planen.

Sagen fortsaette­r med dom senere.

 ?? FOTO: RASMUS BAANER ?? To er tiltalt for et raenkespil, hvor en Hells Angels-rocker fra Amager-afdelingen skulle svaertes til ved at ’plante’ heroin i hans have.
FOTO: RASMUS BAANER To er tiltalt for et raenkespil, hvor en Hells Angels-rocker fra Amager-afdelingen skulle svaertes til ved at ’plante’ heroin i hans have.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark