Ekstra Bladet

Messerschm­idt lider under maj-varmen

-

I Opinionen-klummen torsdag ruller Morten Messerschm­idt (DF) sig for alvor ud i sommervarm­en. Han skal da roses for sit kreative ’Ramadanmar­k’ – det aergerlige er blot, at det skaber konfrontat­ion frem for samtale.

Jeg går ind for religionsf­rihed, selv om visse er mig direkte imod. Hvis vi først blander os i andres religionsu­døvelse og begynder at lovgive for deres deltagelse i samfunds- og arbejdsliv­et, er vi ude på en autokratis­k glidebane.

’Hvis vi ikke forsvarer det danske overalt, kommer vil til at opleve langt større tragedier end trafikuhel­d’, skriver han i forbindels­e med de udokumente­rede følger af ramadanens faste (hvorfra der i øvrigt er flere dispensati­onsmulighe­der) i Danmark.

Jeg er i øvrigt sikker på, at alle, der ikke kan passe deres arbejde under fasten, bliver sendt hjem med en advarsel og måske endda en fyreseddel.

Ramadanen varer en måned, men måske mener Messerschm­idt, at muslimer skal opføre sig som ortodokse jøder, hvor sabbatten i hver af årets 52 uger fra solnedgang fredag til lørdag er hviledag, hvor de skal holde sig fra alt arbejde? Det har vi levet med, siden de for godt 200 år siden fik fulde borgerrett­igheder. Messerschm­idt mener, at vi skal forsvare ’det danske overalt’, men det er en selvdestru­ktiv holdning. Danskhed er ikke en entydig størrelse, men har vaeret og er under stadig påvirkning udefra siden tidernes morgen. Måske vil han så også kraeve, at Jehovas Vidner skal holde danskheden­s jul?

Danskhed er at kende og dyrke vores historie. Hvis vi ikke erkender vores fortid og forholder os til vores nutid, kan vi ikke skabe vores fremtid med de atter nye kulturer, der påvirker os, og som er her på fuldt lovligt grundlag, uanset om vi kan lide det eller ej.

Dansk identitet er, hvad vi alle skaber sammen. Dot elsker Messerschm­idt, så han er nok inderst inde et elskvaerdi­gt menneske, der blot ikke har indset, at konfrontat­ion kun skaber fremtidig ufred.

Svend Erichsen Teglvaerks­vej 6

Nivå

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Morten Messerschm­idt var sprogligt kreativ, men konfrontat­orisk i Ekstra Bladet i torsdags.
FOTO: MOGENS FLINDT Morten Messerschm­idt var sprogligt kreativ, men konfrontat­orisk i Ekstra Bladet i torsdags.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark