Ekstra Bladet

CHAMPIONS LEAGUE GAV AGGER KARRIERENS STØRSTE SÅR

INTERVIEW FØR GIGA-FINALE: Den angrebs-trio, Liverpool har, kan gøre ondt på alle hold – også Real Madrid, mener Daniel Agger

- MADS GLENN WEHLAST

Skal jeg vaere aerlig, havde jeg ikke set, at Mohamed Salah ville få så fantastisk en saeson

Hjertet er stadig rødt. Blodrødt.

Daniel Agger har stadig Liverpool i blodet, og lørdag sidder han klistret til fladskaerm­en for at håbe, at The Reds vinder Champions League for første gang i 13 år og for sjette gang i alt.

Det er et realistisk scenarie, når Daniel Agger skal vurdere den aktuelle styrkefors­kel mellem de to finalister i Kiev.

– Det her er en 50-50-finale. Liverpool i 2018-udgaven er lige så staerk som Real Madrid, ikke mindst fordi det bliver afgjort i én kamp.

– Det handler om, hvem der er staerkest på dagen. Jeg synes, Real var bedre for et par år siden. Derfor har Liverpool en rigtig god chance for at vinde den finale, vurderer Daniel Agger.

Var med i 2007

Senest, Liverpool var i finalen i den fornemste klubturner­ing, var Daniel Agger på banen.

Han er faktisk også den seneste dansker, der har optrådt i en Champions League-finale. Det var i 2007, hvor Milan fik revanche for det dramatiske nederlag efter straffespa­rk to år tidligere i Istanbul.

Agger & Liverpool tabte 1-2 i Athen i en kamp, hvor nederlaget stadig sidder dybt i den 33-årige tidligere Liverpool-dansker.

– Det var helt klart karrierens største skuffelse, da vi tabte den finale. Jeg taenker stadig på, at det var en fodboldkam­p, vi burde have vundet.

– En Champions League-finale er en af verdens største fodboldkam­pe. Helt på niveau med en VM-finale. Det bliver simpelthen ikke større. Derfor var det et meget bittert nederlag, siger Daniel Agger her 11 år efter nederlaget i Athen.

Klopp-effekten

Daniel Agger stoppede i Liverpool i sommeren 2014 efter otte et halvt år i klubben, men kontakten og relationen til klubben har han stadig bevaret. Han er blevet en fast del af holdet, når Liverpool-legenderne optraeder på banen.

Og så sent som i sidste uge var hele Liverpool-truppen inklusive Jürgen Klopp på besøg hjemme hos Agger i Marbella i forbindels­e med forberedel­serne til Champions League-finalen.

Her tog Jürgen Klopp sin trup fire dage til det sydspanske for at slappe af og lade op til lørdagens finale. Agger Liverpool

– Jürgen Klopp har haft enorm indflydels­e på den positive udvikling, der er sket i Liverpool de senere år.

– Det viser meget godt, hvor vigtigt det er at have en staerk manager i topfodbold. Det er manageren, der styrer spillernes hverdag og på mange måder påvirker stemningen i spillertru­ppen.

– På de områder har han vaeret meget dygtig til at skabe de perfekte rammer. Klopp har helt sikkert stor betydning for de fremskridt, der er sket for Liverpool, mener Daniel Agger.

Salah er en sensation

Selv om Daniel Agger har Liverpool-fortid, er han overbevist om, at Jürgen Klopps tropper kan gøre ondt på Real Madrid i finalen.

Ikke mindst fordi de har en frygtindgy­dende angrebstri­o.

Agger er ganske imponeret over det, Sadio Mané, Roberto Firmino og ikke mindst Mohamed Salah har udrettet i denne saeson. Trioen har scoret hele 90 mål i saesonen. Salah har lavet

svimlende 44, Firmino 27 og Mané 19.

De er eksplosive og livsfarlig­e for alle, når Liverpool slår til med hurtigt omstilling­sfodbold, hvor specielt farten hos Mané og Salah har hjulpet dem langt på den europaeisk­e scene i saesonen, mens Firmino på ingen måder er en typisk boksspille­r. Han udfører i langt højere grad et sandt arbejdsras­eri ude på banen, hvor han skaber plads til sine to angrebskol­leger.

– Da jeg spillede i klubben, havde vi Luis Suarez. I dag har Liverpool altså tre spillere med ekstrem power i angrebet. De er hurtige og dygtige til at straffe fejl hos modstander­en.

– Rammer de tre dagen, kan de også gøre ondt på Real Madrid. Ja, på alle hold. Skal jeg vaere aerlig, havde jeg ikke set, at Mohamed Salah ville få så fantastisk en saeson. Det er ganske imponerend­e, hvad han har udrettet, siger Daniel Agger, der dog erkender, at Real Madrid også har en skraemmend­e offensiv med flere individual­ister og mange strenge at spille på.

Stabiliser­et defensiv

Daniel Agger kostede i underkante­n af 60 mio. kr., da Rafael Benítez købte ham i begyndelse­n af 2006 i Brøndby. Lige før årsskiftet betalte Liverpool 650 mio. kr. for Virgil van Dijk i Southampto­n.

Derved blev han verdens dyreste forsvarssp­iller, men tilsynelad­ende har pengene vaeret givet rigtig godt ud for Liverpool, der sidste efterår ofte sejlede i defensiven og havde problemer på dødbolde.

– Virgil van Dijk har betydet utrolig meget for Liverpool. Han har i den grad stabiliser­et defensiven, og holdet virker slet ikke så skrøbeligt laengere. Jeg synes, Liverpool som hold har praesteret meget stabilt på et højt niveau de seks fem måneder, pointerer Daniel Agger, der to gange i saesonen nåede forbi sin gamle hjemmebane – Anfield.

I begge tilfaelde resultered­e det i sejre. Han så 4-3-triumfen over de senere engelske mestre fra Manchester City og 4-0-sejren i saesonens sidste kamp mod Brighton.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Agger er ganske imponeret over det, Sadio Mané, Roberto Firmino og ikke mindst Mohamed Salah (foto) har udrettet i denne saeson. Trioen har scoret 90 mål i saesonen. Salah har lavet svimlende 44, Firmino 27, og Mané 19.
FOTO: AP Agger er ganske imponeret over det, Sadio Mané, Roberto Firmino og ikke mindst Mohamed Salah (foto) har udrettet i denne saeson. Trioen har scoret 90 mål i saesonen. Salah har lavet svimlende 44, Firmino 27, og Mané 19.
 ?? FOTO: AP ?? Nederlaget
Daniel Agger (th.) var med i Liverpools seneste Champions League-finale, hvor Milan i 2007 vandt 2-1 med to mål af Filippo Inzaghi (tv.).
FOTO: AP Nederlaget Daniel Agger (th.) var med i Liverpools seneste Champions League-finale, hvor Milan i 2007 vandt 2-1 med to mål af Filippo Inzaghi (tv.).
 ?? FOTO: AP ?? Lige før årsskiftet betalte Liverpool 650 mio. kr. for Virgil van Dijk i Southampto­n. Derved blev han verdens dyreste forsvarssp­iller.
FOTO: AP Lige før årsskiftet betalte Liverpool 650 mio. kr. for Virgil van Dijk i Southampto­n. Derved blev han verdens dyreste forsvarssp­iller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark