Ekstra Bladet

KRYPTISK STÅLE: DÅRLIGT NYT PÅ VEJ

Efter 4-1–sejren over AGF i playoffkam­pen om en plads i Europa League fortalte den norske manager, at der om tre-fire dage kommer en vaeldigt kedelig nyhed fra Parken

- GISLE THORSEN

På det defensive er der noget at hente. Der bliver for nemt uro i feltet, så der skal vi blive mere stabile

Ståle Solbakken smilede over, at Europa League-kvalifikat­ionen blev sikret på saesonens sidste dag, men så blev den norske manager pludselig alvorlig.

For der er dårligt nyt på vej til FCK-tilhaenger­ne.

– Jeg tror, at der i løbet af tre-fire dage kommer en vaeldig kedelig nyhed i forhold til noget spillerhal­løj i FCK, så må vi håbe, at vi også kan praesenter­e nogle positive nyheder, sagde en kryptisk FCK-manager, der ikke ville uddybe, hvad den kedelige nyhed helt konkret bestod i:

– Jeg kan ikke sige mere. Jeg siger det nu, så det ikke er noget, der kommer som en bombe. Vi har haft vaeldig meget at kaempe med uden for banen, som ikke er kommet frem, men nok kommer frem.

– Hvor meget skal der så ske med FCK-truppen nu?

– Der skal ikke ske så meget, men der skal ske noget på grund af nogle omstaendig­heder, som er sket. Noget, som vi ikke helt er herre over.

– Det er en kedelig nyhed for FCK, sagde Ståle Solbakken og afviste med et lille smil, at det ikke var, at anfører og klubkampre­kordholder William Kvist stopper i klubben.

Brug for en bred trup

Ham skal manageren have en fremtidssn­ak med, men han mindede om, at konkurrenc­en på den centrale midtbane er knaldhård.

Zeca og Falk er nu nordmanden­s foretrukne duo, og Jan Gregus virker til at vaere lige så langt fremme i reservekøe­n som den danske vicelandsh­oldsanføre­r, når det gaelder spilletid.

Kvist kom ind i de sidste minutter af 4-1-sejren over AGF i playoffkam­pen i Parken, og vaelger han at blive i hovedstade­n, skal han nok få sine minutter efter sommerferi­en.

For med Europa League på programmet også i den nye saeson bliver der brug for en bred trup.

Mange skader gjorde, at truppen var for smal til at håndtere både Superliga og europaeisk fodbold i efteråret, men nu får de en chance mere og kan kvalificer­er sig til det 12. gruppespil på blot 13 år.

Største presbold

Det var det stor tilfredshe­d med i Parken efter slutfløjt.

’Vi skal ud i Europa igen i år’, skrålede hjemmepubl­ikummet, mens spillerne gik noget mere afdaempede rundt nede på banen.

En fjerdeplad­s i Superligae­n og en kvalifikat­ion til Europa League på yderste mandat jubler man ikke over som FCK-spiller. Man drager snarere et lettelsens suk – og det gjorde Ståle Solbakken også.

– Det her var den måske største presbold siden Rosenborg-kampene (i Champions League-kvalifikat­ionen i 2010, red.). Dér var vi naesten konkurs, selv om ikke så mange af os vidste det.

– Det er vi ikke nu, men der var kaempe pres på truppen, og jeg er maegtigt stolt over, hvor frigjort, at de spil-

ler. Selv om vi har lang vej til et gruppespil­let i Europa League, så har vi muligheden nu.

Masser af chancer

Parken Sport & Entertainm­ent har budgettere­t med indtaegter på 75 mio. kr. fra gruppespil­let i Europa League, og det havde vaeret en tordnende fiasko for FCK, hvis AGF var løbet med den europaeisk­e plads.

Nu kan de i stedet saette hak ud for foråret efter det katastrofa­le efterår, der efterlod dem langt bagude i feltet i Superligae­n.

– Hvis man ser efter jul, så har vi spillet rigtig godt. Offensivt er det et af de FCKhold med mest flow, og vi producerer masser af chancer.

– På det defensive er der noget at hente. Der bliver for nemt uro i feltet, så der skal vi blive mere stabile, sagde Ståle Solbakken.

Tror på Midtjyllan­d

Han forsømte ikke lejlighede­n til at pointere, at hans mandskab ville have hentet ’omtrent lige så mange point som FC Midtjyllan­d og Brøndby’, hvis de havde slået dem i de indbyrdes kampe, hvor han ikke følte, at Fru Fortuna havde vaeret med FCK.

De to klubber bliver ifølge nordmanden FCK’s også hårdeste modstander­e i naeste saeson. Saerligt mestrene fra Herning har han stor fidus til:

– Det er ikke sikkert, at de kommer i Champions League, men jeg tror, at de kommer i et europaeisk gruppespil. De har lavet store salg og har pengepunge­n fremme nu. De kommer til at bruge frygteligt mange penge. Og så er der selvfølgel­ig Brøndby … hvis de kommer sig igen.

FCK virker til at vaere kommet sig igen, men der er alligevel dårlig nyt på vej.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Bare bedst Selv om AGF hurtigt fik udlignet FCK’s 1-0 føring, var der aldrig tvivl om udfaldet af den vigtige kamp. Københavne­rne var bedst i alle spillets facetter.
FOTO: PHILIP DAVALI Bare bedst Selv om AGF hurtigt fik udlignet FCK’s 1-0 føring, var der aldrig tvivl om udfaldet af den vigtige kamp. Københavne­rne var bedst i alle spillets facetter.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark