Ekstra Bladet

KAERT GENSYN

Modeller hører sig til i Monaco, og de smukke kvinder er tilbage på gridden, når der i morgen køres grandprix langs fyrstedømm­ets havn

-

MONACO (Ekstra Bladet): Modeller på startgridd­en stemmer ikke overens med det brand, som Formel 1’s nye ejere forsøger at skabe. De amerikansk­e ejer satser på familievae­rdier og udskiftede til denne saeson grid-pigerne med børn.

Hvilket man ser stort på i Monaco.

Glaeder sig

Om det er ude på de luksuriøse yachts, på de svinedyre natklubber eller ved siden af rige halvgamle maend, så er smukke kvinder stadig i høj kurs i fyrstedømm­et.

Og søndag vender grid-pigerne tilbage, når der køres grandprix.

Mange glaeder sig, for i Formel 1 og motorsport har det vaeret småt med forståelse­n for beslutning­en; også blandt kvinder og grid-pigerne selv.

– For at vaere helt aerlig er det et kaert gensyn denne weekend. Jeg synes, det skulle vaere helt frit, så nogle løb kan vaelge grid-kids, og andre kan lave et miks. Så laenge det er gjort på en ordentlig måde, burde det vaere løbsarrang­ørens beslutning, mener Christian Horner.

Red Bull-chefens kone er om nogen billedet på ’girl power’ – hun hedder Geri og er bedre kendt som ’Ginger Spice’.

Glad for at se dem

Mercedes-teamchefen Toto Wolff er enig.

– Hvis du spørger fem mennesker, får du otte forskellig­e meninger om gridpiger. Jeg synes overhovede­t ikke, det var diskrimine­rende; de var en del af Formel 1 og blev varetaget af sponsorer. Taenk Emirates, Heineken eller de Hawaiian Tropic-piger, vi kan huske for 30 år siden. Så jeg er glad for at se dem tilbage på gridden i Monaco, siger østrigeren.

Han er i øvrigt gift med racerkører­en Susie Wolff, som arbejder for at få flere kvinder ind i motorsport, dog i jobs, som ikke indebaerer at holde et skilt.

Ikke tvunget

Kørerne kan godt finde deres startplace­ring, uden en smuk kvinde viser vejen, men de fleste savner lidt glamour før start.

– Jeg synes, det hele har vaeret blaest ud af proportion­er, for jeg tror ikke, nogen af grid-pigerne har vaeret tvunget til det. Jeg er sikker på, at hvis du spørger dem søndag, om de er glade for at vaere der, så er svaret ja. Så det siger en del om vore tider, at der nogle gange er meget støj over ingenting, siger Sebastian Vettel. Hvilket tyskeren har ret i. Red Bulls sponsor Tag Heuer har hyret mange af de samme modeller, som de benyttede i fjor, og som også var en del af det historiske grandprix i Monaco for et par uger siden. Men da de kun skal kaste glans over gridden og ikke kommer til at stå med nummerskil­te, har F1 ikke sat sig på tvaers.

Var ligeglad

Ruslands Grand Prix har også deklareret, at de trodser forbuddet, mens Red Bull i Østrig efter Ekstra Bladets oplysninge­r også har hyret unge kvinder til at pynte før

Jeg synes, det hele har vaeret blaest ud af proportion­er, for jeg tror ikke, nogen af grid-pigerne har vaeret tvunget til det

start – iført traditione­lle dirndl-kjoler.

Det taetteste på kritik fra en af kørerne i denne uge kom fra Romain Grosjean, som mest af alt var ligeglad.

En god ting

– Der er under alle omstaendig­heder travlt på gridden, så du ser ikke meget forskel. Da de blev fjernet, taenkte jeg, at det var en god ting for kvinder i det 21. århundrede, at de ikke laengere blev brugt til at holde et skilt. Monaco er altid noget specielt, så hvorfor ikke prøve noget anderledes?

 ??  ?? Monaco kraever polstrede lommer. Denne balkon tilhører en amerikansk advokat. 28 gaester betaler hver 15.000 kroner for at nyde denne udsigt til søndagens grandprix. Dyr udsigt
Monaco kraever polstrede lommer. Denne balkon tilhører en amerikansk advokat. 28 gaester betaler hver 15.000 kroner for at nyde denne udsigt til søndagens grandprix. Dyr udsigt
 ??  ??
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Grid-piger i Formel 1 har altid vaeret taekkelige sammenlign­et med speedway eller Moto GP. I Monaco hyrer man profession­elle modeller.
FOTO: ALL OVER PRESS Grid-piger i Formel 1 har altid vaeret taekkelige sammenlign­et med speedway eller Moto GP. I Monaco hyrer man profession­elle modeller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark