Ekstra Bladet

Kvalen er 99 procent af løbet

- Jan Sommer Jonas Hüttel hut@eb.dk foto@eb.dk

MONACO (Ekstra Bladet): I løbet kan alt ske, lyder en af Formel 1’s klichéer, men den er mindre sand, når der køres grandprix i Monaco.

Her er der ikke plads til biler ved siden af hinanden ret mange steder, så overhaling­er er sjaeldne og sker hyppigst ved pitstop.

Kvalifikat­ionen afgør reelt løbet.

Skal tilpasse sig

Samtidig udvikler banen sig både ekstremt fra session til session og i løbet af dem. Som der køres mere gummi i den, og asfalt-temperatur­en stiger.

– Man kører én bil i første traening, en anden i anden traening og en helt anden bil under kvalifikat­ionen, hvor du er to sekunder hurtigere. Det skal man tilpasse sig til, og kvalifikat­ionen er 99 procent af løbet her. Du er nødt til at saette den omgang samme lørdag, og så er løbet lidt nemmere, forklarer McLarens Fernando Alonso.

Samme filosofi har Kevin Magnussen.

– Kvalifikat­ionen er altafgøren­de. Vi har vist, at vi har en god bil, vi skal bare have den ind i dens vindue, sagde danskeren efter torsdagens skuffende traeninger.

Årets korteste

For Haas gaelder det først og fremmest om at ramme det rigtige setup, hvis Haas-duoen skal have en chance for nå omkring top ti.

Selv hvis det lykkes, lurer andre farer.

Ud over at vaere smal er banen med sine 3,337 km også årets korteste. Saerligt i begyndelse­n af kvalifikat­ionen kan det vaere svaert at finde et hul til at saette en ren omgang uden at støde på trafikprop­per, som koster vitale tiendedele.

Vi har vist, at vi har en god bil, vi skal bare have den ind i dens vindue

– Jeg tror, vi er lidt bedre stillet i år. Vi er ikke så taet på graensen, så vi kan bedre leve med at køre et tidspunkt, hvor banen ikke er så god. Fordi faren for at blive knockoutet i Q1 ikke er så stor som sidste år, siger Kevin Magnussen.

Altså forudsat at teamets aendringer til lørdag giver den forventede hurtigere bil.

 ??  ?? – Kvalifikat­ionen er altafgøren­de, mener Kevin Magnussen.
– Kvalifikat­ionen er altafgøren­de, mener Kevin Magnussen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark