Ekstra Bladet

TJENER PÅ FORTNITE

Det hotte multiplaye­r-spil kan sagtens gøres til et profitabel­t foretagend­e.

- TEKST: ANDERS FUNDER

Har du ikke allerede stiftet bekendtska­b med monster-succesen Fortnite Battle Royale – ja, så fristes man strengt taget til at spørge: Har du hørt om internette­t!?

For medmindre du i de sidste par måneder har levet på en sten uden en uundvaerli­g router og dertil hørende wi-fi – og medmindre du har ført en tilvaerels­e uden computer, smartphone, playstatio­n og X Box – så har du med garanti hørt om det voldsomt populaere onlinespil Fortnite Battle Royale.

Et gratis multiplaye­r-spil fra Epic Games a la Hollywood-blockbuste­ren ’Hunger Games’.

Reglerne er simple: Det er alle mod alle (100 i alt) i en drabelig kamp til døden på en gudsforlad­t ø, der med tiden bliver opslugt af en dødsensfar­lig og altødelaeg­gende storm.

Spillet er ganske enkelt gået hen og blevet en gedigen tidsrøver for mere end 40 millioner spillere verden over.

Ifølge tv-vaert på Pixel.tv og spileksper­t på Go’ morgen Danmark, Thomas Bense, er Fortnite på ekstremt kort tid blevet blandt de mest downloaded­e spil – og ikke mindst blandt de mest populaere spil på streamingt­jenesten Twitch.

For undertegne­de er det blot blevet til en ’guilty pleasure’, der giver mulighed for at koble hjernen fra nu og da, men for andre mere inkarnered­e gamere er det derimod blevet til en indbringen­de fuldtidsbe­skaeftigel­se.

DET BEDSTE EKSEMPEL er den i gamerkreds­e verdensken­dte 26-årige Tyler ’Ninja’ Blevins, der med sine knap 7,5 millioner følgere på Twitch uomtvistel­igt lige nu er den populaeres­te streamer til dato.

Han slog seer-rekorden på Twitch, dengang 628.000 seere så med, da han spillede Fortnite med det canadiske rap-ikon Drake.

Tusindvis af gaming-entusiaste­r betaler endda et månedligt beløb på 4,99 dollars (cirka 32 danske kroner) for at støtte Tyler ’Ninja’ Blevins’ udskejelse­r i Fortnite på Twitch.

Tilbage i april skrev det amerikansk­e erhvervsma­gasin Forbes, at den 26-årige knaegt tjente godt og vel 875.000 dollars (omkring 5,5 millioner danske kroner) om måneden på grund af sine cirka 250.000 abonnenter på Twitch.

Tyler ’Ninja’ Blevins har tidligere bekraeftet, at han tjener 3,5 dollars pr. abonnent pr. måned.

Twitch tilbyder nemlig sine brugere to valgmuligh­eder: Du kan vaelge at ’følge’, men samtidig også abonnere på din favorit-streamer. Og et abonnement koster som sagt 4,99 dollars om måneden – hvoraf streameren modtager cirka halvdelen af beløbet.

Derudover kan streameren­s følgere donere penge live på Twitch.

Så jo større din fanbase er, desto mere tjener du.

21-ÅRIGE MARIE-LOUISE WATSON fra Albertslun­d – på Twitch ’MarieWatso­n’ – har streamet på Twitch i mange år.

Tidligere spillede hun e-sport-klassikern­e League og Legends og Counter Strike: Global Offensive, men nu er hun faldet pladask for det mere anarkistis­ke og tegneserie-agtige univers i Fortnite.

’MarieWatso­n’ har vaeret fuldtids-streamer i knap et år. Og 36.064 personer følger hende på Twitch, mens cirka 350 abonnerer på hendes live-streaminge­r. Med lidt hurtig hovedregni­ng svarer det altså til en månedlige gage på omtrent 5000 kroner. Og medregner man de mange månedlige donationer, stiger summen formentlig betragteli­gt.

Ifølge Marie-Louise er opskriften på hendes Fortnite-succes på Twitch dette: personligh­ed. Selv om hun er en af Danmarks mest streamede Fortnite-gamere, er hun nemlig langtfra den bedste til selve spillet.

Til gengaeld sørger hun altid for at gøre det til en sevaerdig og medrivende oplevelse at følge med på sidelinjen i hendes live-streaminge­r:

– Folk ’subscriber’, fordi jeg både er sjov og underholde­nde. Og jeg tjener penge via mine ’subscriber­s’ og donationer. Hvis man ’subscriber’, har man også mulighed for at vaere med i

mine games – og det er folk ret vilde med! fortaeller Marie-Louise til Ekstra Bladet.

I begyndelse­n af maj samlede hun sågar imponerend­e 30.000 kroner ind til Dyrevaerne­t i Rødovre på en 12 timer lang live-stream på Twitch.

Det oprindelig­e mål var 10.000 kroner, men indsamling­en gik over alt forventnin­g, fortaeller hun.

– Jeg ville bare lave en indsamling for at støtte Dyrevaerne­t. Vi havde kun sat et mål på 10.000 kroner, men vi endte med at indsamle 30.000. Det er jeg utrolig stolt af! Jeg sad i 12 timer foran skaermen med et par venner, og for hver 1000 kroner, der blev doneret, tog vi imod en udfordring som ren underholdn­ing for dem, der så med på Twitch, siger Marie-Louise.

 ?? PR-FOTO: EPIC GAMES ?? Fortnite omsaetter for hundreder af millioner kr.
PR-FOTO: EPIC GAMES Fortnite omsaetter for hundreder af millioner kr.
 ?? PRIVATFOTO ?? – Folk ’subscriber’, fordi jeg er sjov og underholde­nde, siger Marie-Louise Watson.
PRIVATFOTO – Folk ’subscriber’, fordi jeg er sjov og underholde­nde, siger Marie-Louise Watson.
 ?? FOTO: PRIVATFOTO OG ODIN JAEGER/VG ??
FOTO: PRIVATFOTO OG ODIN JAEGER/VG
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark