Ekstra Bladet

VAERD AT VIDE

-

Sådan kommer du til Berlin:

Hvis du vil transporte­res som kvaeg, skal du vaelge Easy Jet. Det var den oplevelse, flyselskab­et bød på, da vi rejste til den tyske storby. Servicen er helt i bund, og pladsen så trang, at det er ganske uforståeli­gt, hvordan man kan få lov til det. Jeg kan ikke fraråde selskabet nok.

Heldigvis kan du flere gange dagligt flyve til Berlin med andre mere servicemin­dede selskaber, ligesom der er togforbind­elser, busser og mulighed for at køre i egen bil.

Sådan kommer du rundt:

Flyver du til byen, skal du først kaempe dig igennem nogle helt utilstraek­kelige lufthavne, men kan på resten af turen bruge Berlins omfattende offentlige transport. Der er også rig lejlighed til at cykle eller gå rundt. Det skal du spise:

Berlin er hjemsted for alle typer af smag og prisniveau­er. Vi besøgte restaurant­en NENI, der ligger på 10. etage på Budapester Straße 40 lige ved siden af Berlin Zoo. Her kan du både til frokost og aften spise fremragend­e mad med inspiratio­n fra landene ved Middelhave­t. Udsigten er fremragend­e, og personalet venlige, men bestil bord i god tid, hvis du vil vaere sikker på at få en plads i weekenden og de fleste aftener i ugens løb. Her skal du bo:

Motel One lyder som noget, der er taget ud af en dårlig amerikansk film. Men den tyskejede kaede er alt andet end et lurvet motel. I stedet får man adgang til forholdsvi­s billig overnatnin­g i godt designede hoteller, der ikke er luksuriøse, men har alt, som du får brug for. Kaeden har mere end 17.000 vaerelser på 63 hoteller i otte lande. Vi boede på Berlin Upper West, der ligger på Kantstraße 163.

 ??  ?? Du får alene ordentligt plads hos Easy Jet, hvis du betaler for at sidde ved nødudgange­n. Resten af pladserne er ren kvaegtrans­port.
Du får alene ordentligt plads hos Easy Jet, hvis du betaler for at sidde ved nødudgange­n. Resten af pladserne er ren kvaegtrans­port.
 ??  ?? NENI serverer mad, som du får den ved Middelhave­t.
NENI serverer mad, som du får den ved Middelhave­t.
 ?? PR-FOTO ?? På Motel One er pladsen trang, men der er, hvad du skal bruge, og du bliver ikke ruineret. Så må du nøjes med at drømme om Hotel Adlon.
PR-FOTO På Motel One er pladsen trang, men der er, hvad du skal bruge, og du bliver ikke ruineret. Så må du nøjes med at drømme om Hotel Adlon.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark