Ekstra Bladet

Sosu-assistent: Det er gået helt galt for dem

-

– Et eller andet sted taenker jeg, at den er gået helt galt inde i Folketinge­t. De sagde, at de ville gøre det mere fordelagti­gt at spare op. Men i stedet har de jo fuldstaend­ig forringet vilkårene for os, der ikke havde råd til det i forvejen.

Dan Larsen, sosu-assistent på 50 år fra Rødovre, er rystet over de nye regler.

– Jeg har nogle skavanker, der gør, at jeg ikke regner med at kunne blive på arbejdsmar­kedet, til jeg fylder de der 68 år, eller hvor når det bliver, jeg kan gå på folkepensi­on. Derfor har jeg i laengere tid indbetalt 1000 kr. om måneden på en aldersopsp­aring i Danske Bank ved siden af min almindelig­e arbejdsmar­kedspensio­n.

– Jeg ville godt sikre mig, at jeg kunne gå fra lidt tidligere. Derfor fik jeg for år tilbage udbetalt min efterløn og satte alt det, jeg kunne, over på aldersopsp­aringen. De bidrag, jeg sparede på efterlønne­n, har jeg så brugt til at saette ind på opsparinge­n hver måned.

Ingen forbedring

Men med de nye regler kan Dan Larsen nu kun saette 5000 kr. ind om året

– De har ikke forbedret ordningen, som de sagde. De har gjort det modsatte og gjort det virkelig svaert for os, der ikke har så mange penge at spare op, men som alligevel godt kan undvaere lidt.

Dan Larsen giver ikke meget for, at Folketinge­t har gjort det muligt at saette hele 50.000 kr. ind om året i de sidste fem år før pension.

– Det gavner jo ikke mig. Det har jeg ikke penge til. Så den gamle ordning var vaesentlig bedre. Den gav en større mulighed for at saette lidt flere penge ind ad gangen. Nu har jeg 1000 kr. om måneden. Det havde alligevel givet nogle penge de naeste 20 år. Nu kan jeg kun saette mindre end det halve ind. 5000 kr. om året er jo ingenting.

Lysten er vaek

Dan Larsen ved ikke, hvad han nu vil gøre.

– Nu ryger de penge, jeg ikke laengere kan saette ind på aldersopsp­aringen, nok bare ind i det almindelig­e forbrug.

– Jeg har jo ikke grund til at spare dem op andre steder. Så ryger jeg bare ind i modregning. Det alternativ, jeg havde, var aldersopsp­aringen. Og den har de nu skudt helt i stykker.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? – De har gjort det virkeligt svaert for os, der ikke har så mange penge at spare op, siger sosu-assistent Dan Larsen.
FOTO: LINDA JOHANSEN – De har gjort det virkeligt svaert for os, der ikke har så mange penge at spare op, siger sosu-assistent Dan Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark