Ekstra Bladet

Tør ikke gå i skoven alene

Gerningsma­nd er stadig på fri fod efter en voldtaegt i Hornbaek Plantage

- CAROLINE CLANTE METTE PEDERSEN ccl@eb.dk; mepe@eb.dk

Han var i midten af 30’erne, lugtede af tobak og var beskidt på haenderne, som om han havde rodet med en bil, motorcykel eller noget jord. Han var iført cowboybuks­er, boksershor­ts med et grå/ sort mønster og medbragte et tyndt etui til et par briller eller en fyldepen.

Sådan lyder beskrivels­en af den mand, som politiet leder efter i forbindels­e med en grov voldtaegt i Hornbaek Plantage 17. maj.

En 33-årig kvinde blev ved højlys dag overfaldet og voldtaget i et grønt skovområde, som flittigt bliver brugt af motionsløb­ere, hundelufte­re og folk, der går ture i området.

Taenker meget over det

Men den grove voldtaegt har skabt frygt, og flere kvinder er nu bange for at bruge skoven.

Det fortaeller formanden for motionsklu­bben Gang og Løb, som hører under Hornbaek Idraetsfor­ening, Annette Lund Poulsen, til TV2 Lorry.

– Jeg må nok indrømme, at jeg ikke på samme måde cykler ud i skoven, som jeg gjorde før.

– Det bryder jeg mig ikke om at gøre alene mere. Jeg taenker meget over det, der er sket, siger Annette Lund Poulsen til tv-kanalen.

Hun fortaeller, at hun før ofte gik ture i skoven alene, men at hun nu følges med venner og bekendte. Og hun er ikke den eneste.

– Vi har talt om det, og mange har det på samme måde. Det her med at cykle alene hjem gennem skoven om aftenen, når man har vaeret på besøg hos nogle venner og fået et glas vin – det gør man bare ikke mere.

– Jeg håber og tror, det bare er et spørgsmål om tid, før det bliver som før. Jeg skal lige have det her på afstand og se det opklaret. Men vi skal videre og ikke gå rundt og med frygt i os, siger hun.

Ingen grund til frygt

Ekstra Bladet forsøgte søndag forgaeves at få en kommentar fra Annette Lund Poulsen.

Politikomm­issaer Henrik Gunst fra Nordsjaell­ands Politi mener ikke, der er grund til utryghed i plantagen.

– Hvis man er utryg ved at gå der alene, skal man selvfølgel­ig lade vaere. Det er ikke noget, man skal have ondt i maven over. Men vi ser ingen grund til at advare folk mod at gå gennem plantagen, siger han til Ekstra Bladet.

Politiet hører fortsat gerne fra vidner, der har vaeret i området den pågaeldend­e dag eller har andre oplysninge­r, som kunne have relevans for sagen.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet undersøger gerningsst­edet i Hornbaek Plantage efter voldtaegte­n.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet undersøger gerningsst­edet i Hornbaek Plantage efter voldtaegte­n.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark