Ekstra Bladet

Ekstra Bladets fotograf franarret dyrt ur

- METTE PEDERSEN

Først et highfive, så et fast greb om offerets venstre arm og et langt skridt frem helt taet ind på personen i en bevaegelse, der naermest byder op til dans.

Det var fremgangsm­åden i to sammenlign­elige sager om ur-tricktyver­ier, der søndag blev behandlet i Københavns Dommervagt.

Var i alarmbered­skab

22. maj gik det ud over en af Ekstra Bladets fotografer.

Han fik stjålet et Breitlingu­r til 25.000 kroner, da han på Rådhusplad­sen i København blev stoppet af en ung mand, der spurgte om vej til Nørreport Station.

– Jeg var i alarmbered­skab, fordi han opførte sig underligt og hele tiden ville give mig highfive, men jeg passede på telefon og kreditkort i lommerne og skaenkede ikke uret en tanke, fortaeller fotografen, som ikke ønsker sit navn frem.

En 23-årig mand, der er kendt af politiet, blev anholdt for tyveriet, efter at en betjent genkendte ham på gaden.

På marokkansk og via en tolk naegtede den sigtede sig skyldig.

Der er videooverv­ågning fra forbrydels­en, men anklager og forsvarer var i retten uenige om, hvorvidt der er tale om en sikker identifika­tion af den sigtede.

Han blev varetaegts­faengslet på begrundet mistanke.

Den 23-årige er prøveløsla­dt og dømt til udvisning flere gange for blandt andet tyveri og røveri.

– Jeg er glad for, at politiet mener, at de har fundet gerningsma­nden, siger Ekstra Bladets fotograf.

Uret er dog ikke fundet.

Stoppet af sikkerheds­lås

Den sigtede i sag nummer to er ligeledes udvist flere gange og forklarede sig også på marokkansk.

Den 24-årige erkendte, at han i december 2017 forsøgte at begå et såkaldt ’dansetyver­i’ i Jorcks Passage i København. Der var dog sikkerheds­lås på uret – også af maerket Breitling til 25.000 kroner – så tyveriet mislykkede­s.

mepe

 ?? PR-FOTO ?? Det var et Breitling-ur som dette, Ekstra Bladets foto- graf blev frastjålet. Han regner ikke med at se det igen.
PR-FOTO Det var et Breitling-ur som dette, Ekstra Bladets foto- graf blev frastjålet. Han regner ikke med at se det igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark