Ekstra Bladet

Fut i fejemøget

Uimodståel­ig Rasmus Bjerg vakte John Mogensen til live med supershow

- THOMAS TREO Rasmus Bjergs John Mogensen Show Teltscenen, Jelling Musikfesti­val, søndag tom@eb.dk

Rasmus Bjerg har trukket mere end 400.000 i biografen for at se ham portraette­re John Mogensen i filmen ’Så laenge jeg lever’, og søndag eftermidda­g troppede flere tusinde op for at opleve verdenspre­mieren på skuespille­rens hyldestsho­w til den afdøde folkehelt.

Der var mildest talt ’Fut i fejemøget’, i samme sekund evergreene­ne blev sendt fra scenekante­n som åbningsnum­mer på Jelling Musikfesti­val, hvor der fulgte fem kvarter med forrygende lavkomik og høj promille.

På hjemmebane

Der var bølgegang i Bjergs ølvom, mens han svajede charmerend­e gennem det kostelige repertoire som en groggy svaervaegt­er, der var født til at slå sig løs på de skrå braedder.

Den 41-årige entertaine­r var på alle måder på hjemmebane, for han stammer fra Vester Nebel lidt syd for Jelling.

Og han blev bakket herligt op af en lystigt swingende kvintet, der som hovedperso­nen gik til opgaven med rette ånd og dårlig ånde.

Det stank lifligt af brun bodega, da de løssluppen­t tumlede omkring ’Nede i møget’, mens Bjerg også stemmemaes­sigt formåede at leve op til legenden tilsat et vaertshusc­roon, der var badet i lunken Fernet Branca.

Jyden levede sig ind i rollen med et skaevt smil og improviser­ede uimodståel­igt en kaek morsomhed, når noget igen ikke gik helt efter planen.

– Hold kaeft en flok amatører, mand, lød det på amagerkans­k, inden ganen blev fugtet med endnu en slurk bajer fra fad.

Bjerg rodede rundt i flere tekstlinje­r, men reddede hver gang egen røv med en fiks plathed, og mon ikke også evigt tørstige Mogensen for vild i sine vise ord engang imellem?

Skrålede med

I øvrigt kunne det ivrigt medlevende publikum tilsynelad­ende hver en strofe, og de skrålede uhaemmet med på ’Der er noget galt i Danmark’, ’Sidder på et vaertshus’, ’To mennesker på en strand’ og alle de andre klassikere.

Bjerg blev sendt af scenen med et tordnende bifald, og med god grund så han så stolt ud, at man frygtede, selerne ville springe.

Hans show er et saerdeles forfrisken­de bekendtska­b i et festivalla­ndskab, hvor man har set det hele før, og naeste forårs indendørst­urné kan da kun blive et regulaert triumftog.

Mogensen lever og har det skidegodt.

Laes flere anmeldelse­r fra Jelling Musikfesti­val på eb.dk/ musik

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Forrygende
Rasmus Bjerg i Jelling som maegtige John Mogensen, der døde af et hjerteanfa­ld i en alder af 48 i 1977.
FOTO: PER LANGE Forrygende Rasmus Bjerg i Jelling som maegtige John Mogensen, der døde af et hjerteanfa­ld i en alder af 48 i 1977.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark