Ekstra Bladet

Ja tak til en betalingsr­ing

-

i år – og med den SOMMEREN KOM TIDLIGT maengden af cyklister.

Det er dejligt at opleve, i hvor høj grad cyklen har grebet unge som gamle. Det er nemt og hurtigt at komme rundt i byerne, selvom jeg selv undgår at køre mellem otte og ni om morgenen. Der er for mange, der har alt for travlt, så det går ud over sikkerhede­n for os gamle.

Metroen bygger og bygger, så vi i København kan bruge denne nemme måde at komme rundt på. Hvor har det vaeret en fordel. Tak til forudseend­e politikere – og nej, det er ikke mig selv. Jeg glaeder mig til de nye linjer.

trist med DSB? HVORFOR ER DET SÅ

I min sidste klumme skrev jeg om en helt elendig tur til Hamborg, hvor DSB svigtede totalt. Jeg var spaendt på reaktionen fra DSB. Der var ingen. Ingen overhovede­t. Hverken i Ekstra Bladet eller til mig selv. DSB dukkede nakken. Der var ikke noget, der kunne eller skulle forklares.

Skinnearbe­jde, hedder det lige nu, når massevis af mennesker skal vente og vente på S-tog.

Toilettern­e i regionalto­gene er tit ude af funktion, osv. osv.

Trist og trist. Der var mange, der reagerede, fordi de havde dårlige oplevelser med DSB.

bruger TRAFIKMINI­STER OLE BIRK OLESEN tid og kraefter på at snakke om en bro fra Aarhus til Sjaelland, og der skal slet ikke vaere tog på den bro, men kun biler. Han skulle hellere koncentrer­e sig om at sørge for, at den kollektive trafik fungerede. Den er vi mange, der har brug for.

Fra Hovedbaneg­ården kan man gå lige op på Tietgensbr­oen og se det store, flotte posthus, hvor jeg i mine unge dage tjente penge til studiet. Det er nedlagt, ligesom det meste af postvaesen­et. Går DSB den samme vej?

Det er velkomment, at det københavns­ke bystyre ser ud til at tage fat på diskussion­en af en betalingsr­ing igen

GODER, som DET ER FAELLES vore forfaedre og -mødre brugte tid og kraefter på at etablere, der i dag forsømmes og nedlaegges. De var stolte af det, de skabte – både bygningern­e og de nye lyntog. Jeg nåede flere gange at fejre allesammen­s.DSB’s nye tog. Det var vores

Den kollektive trafik var noget, vi alle havde brug for, og mange var helt afhaengige af den.

Disse faelles goder fylder meget lidt i den politiske debat i dag. Stoltheden er helt forsvundet.

med bilen, og de SELVFØLGEL­IG ER DET NEMT faerreste af os kan undvaere den, men prøv at regne på, hvor lang tid vi bruger i trafikkøer­ne, og hvor meget det sviner i byen. Eller hvor svimlende mange milliarder der bruges på nye motorveje.

Derfor er det velkomment, at det københavns­ke bystyre ser ud til at tage fat på diskussion­en af en betalingsr­ing igen. En begraensni­ng af bilerne, en fortsat udbygning af cykelstier og ikke mindst en oppriorite­ring af den kollektive trafik vil hjaelpe os alle sammen. Mon det bliver til noget denne gang?

 ?? FOTO: MIK ESKESTAD/RITZAU SCANPIX ?? En begraensni­ng af bilerne, en fortsat udbygning af cykelstier og ikke mindst en oppriorite­ring af den kollektive trafik vil hjaelpe os alle sammen, mener Ritt Bjerregaar­d.
FOTO: MIK ESKESTAD/RITZAU SCANPIX En begraensni­ng af bilerne, en fortsat udbygning af cykelstier og ikke mindst en oppriorite­ring af den kollektive trafik vil hjaelpe os alle sammen, mener Ritt Bjerregaar­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark