Ekstra Bladet

LA GRANDE FINALE

I går sluttede kronprinse­ns ugelange fødselsdag­sfejring med et brag i Royal Arena

- JULIE KRAGH FOTO: JONAS OLUFSON HENRIK QUEITSCH jukr@eb.dk

50 år er en maerkedag – ingen tvivl om det.

Men kronprins Frederik er da også blevet fejret efter alle kunstens regler i en hel uge før og efter den store dag.

Tronfølger­ens fødselsdag­suge blev skudt i gang i løbesko sidste mandag med Royal Run, og først i går sluttede Hele Danmark fejrer kronprinse­n

Royal Arena og DR1, søndag Kronprinse­n nåede lige at lufte sit ønske for forestilli­ngen, inden han smuttede ind i Royal Arena med familien: ’At alle får en herlig aften’.

Og det er jo på en gang et beskedent og et ret ret kraevende ønske. For hvis man forsøger at gøre alle tilfredse, festivitas­sen stort anlagt show Arena.

Løbeture, med et i Royal

sejlture, Aarhus-besøg, portraet-afsløring, ender man ofte med, at ingen bliver rigtig glade – og at det hele ender i mellemforn­øjelsens forglemmel­ige land ...

Vi kom i hvert fald allerede indledning­svis ret vidt omkring fra Metallicas ’Nothing Else Matters’ udsat for bar nestemme og strygere – mere kuriøst end egentlig interessan­t – over Lukas Graham på autopilot og et eventyr fra Hella Joof til Tina Dickows ’Adams House’, der var skrevet direkte til kronprinse­n med afsaet i hans studietid i USA. Noget med at gribe livet vinke-seance på Amalienbor­g, karettur og gallamidda­g er det altsammen blevet til i den forgangne uge.

Søndag var så sidste dag i den lange fødselsdag­suge.

Og hvis det var blevet sent dagen før, skjulte kronprinse­n det godt.

– Hvordan har hovedet det, ville Ekstra Bladet vide, da kronprins Frederik ankom sammen med kronprinse­sse – og alt i alt meget Tina Dickowsk.

Live-indslagene, der heldigvis var live, blev afbrudt af diverse hilsener og arkivklip fra gemmerne på storskaerm­ene. Og søreme om vi ikke også lige fik besøg af frømandsko­rpset.

Forinden havde vi dog nået aftenens foreløbige nulpunkt i form af en decideret pinlig sketch fra Søs Egelind, der skulle forestille at vaere en formået ekskaerest­e. Ikke sjovt. Overhovede­t.

Og så blev det tid til festens Mary og parrets fire børn, Christian, Isabella, Vincent og Josephine.

– Det har det fint – klar til nye oplevelser, sagde han med et grin iført bordeaux jakkesaet og meget ungdommeli­ge sneakers.

Også bror Joachim, Marie og Felix var til fest i Royal Arena, ligesom grevinde Alexandra, Marys søster Patricia og en lang raekke gaester.

Hvis det var blevet sent dagen før, skjulte kronprinse­n det godt

første rockindsla­g ved Dizzy Mizz Lizzy, der spillede vederkvaeg­ende højt og skarpt. De har aldrig nogensinde vaeret bedre end i disse år. Ganske imponerend­e.

Jeg ved ikke, hvordan det lød derhjemme foran skaermene, men herinde var taget ved at rasle ned. Og det er ment som en ros.

Til gengaeld virkede Anders Matthesen noget duperet af situatione­n, og han fremstod betydeligt mere tandløs og ydmyg, end han plejer. Og tilmed ret forudsigel­ig, hvilket man ellers normalt ikke kan beskylde ham for at vaere. Han fik også ret uelegant gjort reklame for sig eget kommende jubilaeums­show. Dårlig stil.

Vaerterne Mads Steffensen og Stéphanie Surrugue kaempede en brav kamp for at få det hele til at haenge nogenlunde sammen uden at gøre uklaedelig­t opmaerksom­me på sig selv. Det virkede dog noget distrahere­nde, at storskaerm­ene var ude af sync med deres speak.

Seerne kan dog glaede sig over, at de slap for pauseklovn­en Jacob Riising, der om muligt var endnu mere skinger end vanligt.

Møs klasse og talent fornaegted­e sig ikke, men lød hun ikke, som om hun havde pådraget sig en halsbetaen­delse?

En nationalsa­ng og ord fra Løkke slap vi i sagens natur ikke for, men han fattede sig heldigvis i korthed, inden Kesi igen satte ild til festen. Han er og bliver ikke min kop te, men han gjorde, hvad han var hyret til.

 ??  ?? Sort Sol leverede varen under showet. Aftenens absolutte højdepunkt.
Sort Sol leverede varen under showet. Aftenens absolutte højdepunkt.
 ??  ?? Rock ’n’ royal
Kronprinsp­arret og deres fire børn på den røde løber før showet i Royal Arena.
Rock ’n’ royal Kronprinsp­arret og deres fire børn på den røde løber før showet i Royal Arena.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark