Ekstra Bladet

Øllet flød …

OPGRADERIN­G Vendsyssel er nyt Superliga-hold, men nu venter der et stort arbejde med at blive gearet til den nye saeson

- JOHNNY WOJCIECH KOKBORG

Skide vaere med, at det giver noget ekstra arbejde på direktøren­s kontor, for det gør jeg gerne

Lyngby 1 Vendsyssel 2

0-1 Lucas Jensen (71.),

1-1 Jeppe Kjaer (81.),

1-2 Mikael Anderson (90.). -----------------------------Det Mens tårenetril­lede nedad kinderne hos de utrøstelig­e Lyngby-spillere efter gårsdagens nedrykning fra Superligae­n blev en realitet, var det kun sejrsøl, der dryppede ned ad Vendsyssel-lejrens ansigter.

Med en samlet 3-1-sejr over to kampe i nedrykning­s p l ayo f f ener Vend syssel F F nemlig Superligam­andskab forfør s tegang i klubbens historie.

Og det blev fejret med øl i lange baner. Det er noget, Mogens Krogh, Brøndby-legende, europamest­er og nu klubdirekt­ør, har prøvet mange gange før.

Selvom håret var gennemblød­t af humle, tog han det gerne med midt i jublen i sin kombinered­e rolle som assistentt­raener og direktør.

Opløbet til Superliga-oprykninge­n har vaeret kaotisk for at sige det mildt.

Klubbens tidligere traener Erik Rasmussen forlod klubben midt i raeset for få uger siden, og i den forbindels­e blev Jens Berthel Askou forfremmet til cheftraene­r, mens Mogens Krogh selv tog assistentr­ollen på sig.

– Det har vaeret vildt hektisk. Som direktør er jeg trådt til som assistentt­raener, og jeg har konstatere­t, at hvis det skulle haenge sammen, skulle døgnet have mere end 24 timer. Derfor er jeg glad for, at vi har fundet en rigtig dygtig assistentt­raener (Mike Tullberg er hentet til, red.). Men jeg vil gerne kreditere Erik for det her resultat. Det er ham, der har bygget tingene op, lyder det f raden nyslåede Superligad­irektør.

Kamp mod tiden

Oprykninge­n giver en del at arbejde med for direktør Krogh og Vendsyssel. Der skal hentes nye spillere, og så skal der styr på stadionfor­holdene, der skal leve op til Superligae­ns krav om blandt andet en minimumkap­acitet på 10.000.

– Skide vaere med, at det giver noget ekstra arbejde på direktøren­s kontor, for det gør jeg gerne, griner Mogens Krogh.

– Vi har nogle facilitete­r, der skal opgraderes. Men vi har faktisk en skidegod bane, det rigtige lys, og der er varme i banen. Men vi mangler noget kapacitet, og jeg har møde 29. maj med kommunen, hvor vi skal finde ud af, hvordan vi løser det, siger han.

Undervejs i gyseren mod Lyngby reddede Vendsyssel­keeper Nicolai Flø et straffespa­rk, og her havde den tidligere målmand en finger med i spillet.

– Flø skal selv have kredit for det, men når man er en del af et traenertea­m, skal man vaere godt forberedt. Lige efter taktikmøde­t inden kampen gennemgik jeg alle Lyngbys straffespa­rksskytter med ham. Shala sparkede i den side, vi snakkede om, ikke så højt som vi havde regnet med, men det er målmanden, der skal traeffe beslutning­en, og det var fantastisk, at han tog den, slutter Krogh.

Vendsyssel FF blev grundlagt i 2013 på FC Hjørrings licens.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? Vendsyssel FF er i Superligae­n for første gang i klubbens historie.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX Vendsyssel FF er i Superligae­n for første gang i klubbens historie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark