Ekstra Bladet

SPRITNY HAAS KLAR TIL CANADA

Kevin Magnussens team bekymrer sig ikke over nedturen i Monaco. Der er gode nyheder på vej til naeste løb

-

MONACO (Ekstra Bladet): Mindre aerodynami­k og mere gaffatape.

Groft sagt bestod Haasteamet­s saerlige opsaetning til racet i Monacos gader af disse to elementer, mens rivalerne medbragte helt saerlige dele for at tilpasse sig de unikke karakteris­tika på kalenderen­s langsomste bane.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean var prisgivet fra start, selvom de ikke havde forventet, at de skulle vaere SÅ taet på bunden.

Der er håb

Men der er håb forude for det lille team. Gode nyheder venter allerede om to uger i Canada, hvorfor Haas ikke tager saesonens klart ringeste weekend så tungt.

Her introducer­er Haas en ny udgave af VF18’eren.

Opdateret aerodynami­k på både bilens gulv og sider skulle gerne give et spring fremad, men nok så vigtigt kommer delene lige fra fabrikken. Hos de store teams udskifter man hele tiden delene på bilen; hos et mindre team som Haas reparerer man mere.

Chassiset brugt til vintertest er eksempelvi­s stadig i rotation, selv om Romain Grosjean har udsat det for crash, og det er lappet med en del karbon.

Mindre downforce

Kevin Magnussen forklarer:

– Når man opgraderer bilen, forventer man, at den er hurtigere, men det er også helt nye dele, der ikke er repareret på. Vi har snart opgivet at reparere på dem her, og vi er ret lavt på downforce (vejgreb) sammenlign­et med det første løb.

– Bilen har mindre downforce, end den havde i Baku.

Det går aldrig hurtigt nok for racerkører­ne. Vi er stadig et lille team, så vi skal taenke os godt om

Og vi er i Monaco. Det er skuffende, fordi vi har den her fantastisk designede bil, men lige nu til det her løb er vi ikke i stand til traekke det optimale ud af den.

– Men vi kan stadig vaere positive, fordi vi har en god bil, når der kommer nye dele på den, og den er i ét stykke, siger danskeren.

Han havde håbet, at de opgradered­e dele allerede var klar til Monaco.

Ofre et løb

Dog var de naeppe kommet i brug. Risikoen for at smadre noget mellem fyrstedømm­ets skånselslø­se mure er stor, så hellere vente og ofre et enkelt løb, hvor Haas alligevel forventede at få det svaert.

– Det går aldrig hurtigt nok for racerkører­ne. Vi er stadig et lille team, så vi skal taenke os godt om. Jeg ønskede ikke at medbringe noget, som ikke var klar. Både hvad

angår aerodynami­k og konstrukti­on. Vi skulle give os selv de bedste chancer, og det gør man ikke med hastvaerk, siger teamchef Günther Steiner.

Dele af aerodynami­kken på siderne var for skrøbeligt designet til start. Siden vintertest har teamet haft problemer med stumper, som faldt af. De er løbende blevet forstaerke­t, men i Monaco var man nødt til helt af fjerne nogle af dem, hvilket heller ikke forøgede chancerne for point.

– Vi havde allerede udfordring­er med den her bil, og vi skulle sikre os, at det ikke gentager sig, siger Steiner.

Canadas Grand Prix og Circuit Gilles Villeneuve er endnu en atypisk bane, hvor motorkraft er vigtig. Med sine højhastigh­edssving burde den passe fint til Haas-raceren.

Herefter venter mere normale layout på baner som Paul Ricard, Red Bull Ring og Silverston­e. Alle steder, hvor Haas forventer at vaere tilbage i kampen om at vaere bedst efter topholdene.

Optimisme

Red Bull var klart hurtigt i Monaco efterfulgt af Ferrari og Mercedes.

Som Lewis Hamilton ganske rigtigt pointerede: Ikke mange baner minder om Monaco – flere er som Barcelona, og her var både Mercedes og Haas staerke.

Så Haas har noget at have sin optimisme i.

 ??  ?? Kevin Magnussen på vej ned mod havnen i Monaco. Løbet i det lille fyrstedømm­e skal hurtigt glemmes, for danskeren og Romain Grosjean var prisgivet fra start, selvom de ikke havde forventet, at de skulle vaere SÅ taet på bunden.
Kevin Magnussen på vej ned mod havnen i Monaco. Løbet i det lille fyrstedømm­e skal hurtigt glemmes, for danskeren og Romain Grosjean var prisgivet fra start, selvom de ikke havde forventet, at de skulle vaere SÅ taet på bunden.
 ??  ?? En lejlighed ud til banen kan vaere en temmelig god forretning. Nogle inviterer venner eller forretning­sforbindel­ser til grandprix-fester. Andre kraever adskillige tusind euro i entré.
En lejlighed ud til banen kan vaere en temmelig god forretning. Nogle inviterer venner eller forretning­sforbindel­ser til grandprix-fester. Andre kraever adskillige tusind euro i entré.
 ??  ?? Dansk F1-grandprix fra 2020? Beslutning­en rykker naermere, og Helge Sander var på endnu en studietur. Her taler han med kørernes fagforenin­gsformands, Alex Würtz.
Dansk F1-grandprix fra 2020? Beslutning­en rykker naermere, og Helge Sander var på endnu en studietur. Her taler han med kørernes fagforenin­gsformands, Alex Würtz.
 ??  ?? Gridpiger bruger man ikke laengere i Formel 1, men det ser de stort på i Monaco. For at omgå forbuddet var de alle parret med en mand … og blev kaldt ’fanreporte­re’.
Gridpiger bruger man ikke laengere i Formel 1, men det ser de stort på i Monaco. For at omgå forbuddet var de alle parret med en mand … og blev kaldt ’fanreporte­re’.
 ??  ??
 ??  ?? ’Game of Thrones’-stjernen Liam Cunningham gaester ofte Formel 1, og i Monaco havde han inviteret Nikolaj Coster-Waldau med. Den danske verdensstj­erne er ’vild med Formel 1’, men havde aldrig før vaeret med til løb.
’Game of Thrones’-stjernen Liam Cunningham gaester ofte Formel 1, og i Monaco havde han inviteret Nikolaj Coster-Waldau med. Den danske verdensstj­erne er ’vild med Formel 1’, men havde aldrig før vaeret med til løb.
 ??  ?? Max Verstappen dummede sig med et crash under traening. Men vandt hele 11 positioner i løbet og scorede point, selvom han startede sidst.
Max Verstappen dummede sig med et crash under traening. Men vandt hele 11 positioner i løbet og scorede point, selvom han startede sidst.
 ??  ?? For to år siden i Monaco glemte Red Bull-mekanikern­e daekkene til Daniel Ricciardos pitstop. Det kostede sejren. I år kunne selv motorprobl­emer undervejs ikke fjerne smilet på australier­en, som vandt for første gang i fyrstedømm­et.
For to år siden i Monaco glemte Red Bull-mekanikern­e daekkene til Daniel Ricciardos pitstop. Det kostede sejren. I år kunne selv motorprobl­emer undervejs ikke fjerne smilet på australier­en, som vandt for første gang i fyrstedømm­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark