Ekstra Bladet

Hjem til heden

- KLAUS EGELUND ANDERS JUNGE ERNST ege@eb.dk; aje@eb.dk

Det er et spørgsmål om kort tid, før FC Midtjyllan­d bringer nyheden om, at de har købt Erik Sviatchenk­o fra Celtic.

Ekstra Bladet erfarer, at de nykårede danske mestre søndag er nået til enighed med den skotske storklub om størrelsen på det beløb, der skal sende forsvarere­n til Herning på permanent basis.

Superliga-profilen hentes angivelig tilbage for 1,2 millioner euro (små ni mio. kroner), og dermed slipper FC Midtjyllan­d med at betale i omegnen af halvdelen af den sum, som klubben scorede, da man solgte selvsamme spiller i 2016.

En hjørnesten

Her hostede Celtic op med ca. 20 millioner kroner for den 26-årige stjerne, der efter en fremragend­e start i Skotland gled laengere og laengere vaek fra holdkortet.

Sådan har det ikke vaeret i FCM, hvor han har vaeret en hjørnesten i det defensive fundament siden hjemkomste­n på en lejeaftale i januar 2018.

Kronen på vaerket blev et dansk mesterskab, der er Sviatchenk­os andet i karrieren, efter han også var med til guldfest i Herning i 2015, inden turen gik mod Storbritan­nien.

Fire år

Med DM-titlen kan han nu se frem til endnu en rejse ud i Europa, men denne gang altså som del af FCM-holdet, der med førsteplad­sen i Superligae­n bookede en plads i Champions League-kvalifikat­ionen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r skulle den nye aftale gaelde for de kommende fire år, og købet ventes at vaere officielt inden for de kommende dage.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? FC Midtjyllan­d er blevet enige med Celtic om et køb af Erik Sviatchenk­o, der hentes retur til heden for små ni millioner kroner.
FOTO: LARS POULSEN FC Midtjyllan­d er blevet enige med Celtic om et køb af Erik Sviatchenk­o, der hentes retur til heden for små ni millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark