Ekstra Bladet

GULD TIL 26 KRONER MIO.

OPREJSNING Kim Mikkelsen ved udmaerket, at folk de første tre saesoner taenkte, han var en tåbe – søndag kunne han endelig juble over en titel

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

København 26 Odense 25 (12-11) ------------------------------

Kim Mikkelsen har foreløbig haeldt en bagatel af 26 mio. kroner i København Håndbold over fem saesoner, og de naeste saesoner kommer helt bestemt også til at koste den profession­elle investor med base i Schweiz nogle knaster.

Så intet under, at den 49årige maecen var paent glad indeni, da det vaerste champagne-brus havde lagt sig efter spillernes tur på podiet med medaljer og DHF-pokal efter 26-25 sejren over HC Odense i den afgørende finalekamp.

– Er det alle pengene vaerd? – I dag er det i hvert fald! – Klarede du at se kampen i fuld udstraekni­ng, eller måtte du ud til parkerings­vagterne foran Frederiksb­erg-hallerne?

– Det var ekstremt hårdt at se kampen, men jeg havde dog overskud til at blive i hallen i dag. Det var grimt i første halvleg, da vi hurtigt kom bagud, men så gjorde vi det, vi er bedst til: Vi begyndte at løbe med Odense. Det var ligesom nøglen til at traekke fra, siger Kim Mikkelsen.

– Men stor cadeau til Odense for at byde os op til dans, kampen var helt klart en finale vaerdig, og ingen kan vist vaere i tvivl om, at det var Danmarks absolut to bedste hold, der spillede om guldet.

– Har du en eller anden form for bonus med til spillerne?

– Nej, de er paent godt lønnede i forvejen, så de skulle naesten have lov at betale deres egen fest i aften. Det bliver dog kun en lille, intim fest, for vi har nogle spillere, der skal møde ind på landshold i morgen.

– Speeder du op nu, da I også skal spille Champions League naeste saeson?

– Jeg tror, det er 1. juni, der er sidste frist for at melde alt ind i forhold til trup, arena og den slags, så der skal ske noget meget hurtigt.

– Vil I spille Champions League andre steder end på Frederiksb­erg?

– Vi VIL jo meget gerne spille her, men spørgsmåle­t er, om vi kan få dispensati­on, fordi afstanden fra sidelinjen ud til tilskuerne er for kort. Sandsynlig­heden taler for, at vi maks. får lov til at spille en kamp her, og så skal vi finde en større og mere profession­el arena.

– Er det Brøndby-Hallen?

– Det er i hvert fald et meget, meget godt bud – bl.a. fordi hallen har dannet ramme om mange kampe med KIF Kolding København, men jeg ved også, at Farum og Royal Arena er i spil. Nu skal vi lige have lov at nyde det i aften, og så arbejder vi videre i morgen.

– Hvad betyder guldet for dig personligt?

– Det betyder selvfølgel­ig meget. De første tre saesoner er jeg ret sikker på, at alle syntes, jeg var en stor tåbe, fordi jeg blev ved. Når man putter rigtigt meget tid og endnu flere penge i et projekt, som nu er en virksomhed, og det så begynder at gå fremad – så bliver man jo gladere og gladere. Isaer nu da det er kulmineret med et danmarks mesterskab.

– Men vi skal videre. Vi har ambitioner om meget mere end det her, og vi har jo for laengst sagt, at vi vil vaere et tophold i såvel Danmark som Europa. Nu kommer vores første saeson i Champions League, og der er vi selvfølgel­ig med for at laere. Vi laegger lag på for hver saeson.

København Håndbold forstaerke­r sig til naeste saeson med fløjspille­ren Thea Mørk – tvillinges­øster til den berømte Nora Mørk – og Linn Blohm, der skifter stregen i FCM ud med en tilsvarend­e tjans i hovedstade­n.

– Dem venter jeg mig rigtig meget af, det er nogle spaendende spillere. Det er jo heller ingen hemmelighe­d, at vi havde en norsk målmand (Marie Tømmerbakk­e), der rejste hjem, så vi må se, om vi kan finde en. Vi har dog en rigtig spaendende U20-landsholds­målmand klar, men det er nok lidt hårdt, hvis hun skal ud at vaere en baerende kraft i Champions League allerede nu.

– Vi har foreløbig 18 spillere på kontrakt i naeste saeson, men med lidt held kan der komme en enkelt spiller ekstra ind i truppen.

– Odense har jo Emily Stang Sando i overskud …

– Ja, men jeg er ked af at sige, at vores budget er altså ikke som Odenses, så det tror jeg ikke kan lade sig gøre økonomisk. Hun er ellers en spaendende målmand, siger Kim Mikkelsen.

Vi har jo for laengst sagt, at vi vil vaere et tophold i såvel Danmark som Europa

 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX ?? København Håndbold sikrede sig DHF-pokalen med en 26-25-sejr over HC Odense.
FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX København Håndbold sikrede sig DHF-pokalen med en 26-25-sejr over HC Odense.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark