Ekstra Bladet

Politi fulgte dugfriske spor

-

Der var naermest fragmenter fra eventyret om Hans og Grete over den opgave en politipatr­ulje fra Østjylland­s Politi var ude på tidligt søndag morgen.

En opmaerksom borger havde klokken kl. 6.30 anmeldt, at han fra sit vindue kunne se en gruppe unge mennesker male med graffiti ved et busstoppes­ted i Aarhus C.

Borgeren gav politiet et praecist signalemen­t og tog billeder af de unge, så betjentene havde noget at gå efter. En patrulje var hurtigt i området og kørte rundt for at finde frem til de unge haervaerks­maend, oplyser politiet.

– Da de kørte ned ad Klosterpor­t, kunne de i bedste Hans og Grete-stil følge den rute, som gerningsma­endene tilsynelad­ende var gået – betjentene kunne nemlig genkende flere dugfriske tags, der var sprayet på elbokse og husmure ned ad gaden, og som svarede til de tags, som var malet på Nørregade, skriver Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

Fandt fem unge

Politiet fandt frem til fem unge mennesker, der svarede til signalemen­tet. Tre af dem, en 21-årig mand, en 22årig mand og en 19-årig kvinde, blev anholdt og sigtet for haervaerke­t. Den 21-årige var i besiddelse af dyser til spraydåser, den 22-årige havde rester af maling på fingrene og på sit tøj, og den 19-årige havde maling på sine ben.

– En af de unge havde prøvet at løbe vaek og smed spraydåser i en skraldespa­nd, men dem fandt politiet, og den unge mand blev stoppet, uddyber politiets talskvinde overfor Ekstra Bladet.

Graffitiha­ervaerk kan give en betinget faengselss­traf, bøder og erstatning­skrav over for dem, som ejer det, der er blevet malet på. De tre er sigtet for hele 45 forhold af haervaerk, som det lykkedes politiet at taelle sammen i Aarhus. Sih & fleck

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Tre unge er sigtet for hele 45 forhold af haervaerk, som det lykkedes politiet at taelle sammen i Aarhus.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Tre unge er sigtet for hele 45 forhold af haervaerk, som det lykkedes politiet at taelle sammen i Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark