Ekstra Bladet

MANGE DYR KAN HAVE MISTET LIVET

-

Ansvaret for en omfattende brand, der har haerget på Randbøl Hede naer Billund hen over weekenden, overdrages nu til Skov- og Naturstyre­lsen.

– Der vil - så laenge, det er nødvendigt - blive holdt øje med brandområd­et, og styrelsen har et brandbered­skab, der kan håndtere eventuelle mindre brande, skriver Sydøstjyll­ands Politi i en pressemedd­elelse.

Det var fredag formiddag, der udbrød brand i Randbøl Hede. En brand, der hurtigt udviklede sig, men som myndighede­rne fik under kontrol søndag formiddag.

Kan ikke komme vaek

Branden har efterladt et cirka otte kvadratkil­ometer stort område afbraendt. Men den har ikke medført skader på hverken bygninger eller civile. Trods branden vil heden til efteråret atter ligne sig selv igen, har skovrider Inken Breum Larsen fra Naturstyre­lsen Trekantsom­rådet tidligere sagt:

– Heden er vant til at blive plejet med afbraendin­g, men for de dyr, der yngler på heden og ikke kan flygte, er det ikke godt, sagde skovridere­n søndag til Ritzau.

– Krybdyr og firben kan ikke komme vaek, og så er der hugorme og stålorme. Der er også en sjaelden mariehønee­dderkop, som lever i et rør nede i jorden, og hvis det bliver for varmt, er den også vaek.

– Rådyr kan også have lam på heden, og sådan nogle lam trykker sig. De løber ikke vaek, selv om moderen kalder. Der er også ynglefugle, som har aeg på jorden.

Ritzau

 ?? FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN/RITZAU SCANPIX ?? Den omfattende brand på Randbøl Hede naer Billund er nu under kontrol.
FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN/RITZAU SCANPIX Den omfattende brand på Randbøl Hede naer Billund er nu under kontrol.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark