Ekstra Bladet

SCHMEICHEL KAN KLAR TIL KAVIAR:

Den tidligere landsholds­målmand tjener godt med penge efter fodboldpen­sionen

- JONAS SKOV NIELSEN NICK STURM skov@eb.dk; nick@eb.dk

Som målmand gjorde Peter Schmeichel alt for at holde kassen ren, men i dag fylder han den med millioner af kroner.

Den 54-årige tidligere landsholds­målmand har de seneste år haft en raekke overskud i millionkla­ssen, og 2017 var ingen undtagelse.

Schmeichel­s firmaers nyeste regnskaber er netop blevet offentligg­jort, og her fremgår det, at hans holdingsel­skab havde et voluminøst overskud på 3,4 millioner kroner i 2017.

Størstedel­en af hans indtaegter kommer fra det af hans fire dattersels­kaber, der også har afsat 5 af firmaets i alt 7,4 opsparede millioner til udbytte.

Markant opjusterin­g

Det ses dog endnu ikke i holdingsel­skabets regnskab, om pengene er udloddet til Schmeichel selv endnu, men det fremgår imidlertid klokkeklar­t, at dattersels­kabet har udbetalt 523.000 kroner i løn i 2017.

Det er en markant opjusterin­g i forhold til 2016, hvor hans firmas lønudgifte­r lød på spinkle 171.000 kroner.

Underholdn­ing

Af CVR-registeret fremgår det, at Schmeichel­s dattersels­kab har til formål at drive virksomhed indenfor underholdn­ingsog kommunikat­ionsbranch­en.

Peter Schmeichel­s agent, Mads H. Frederikse­n, har ikke svaret Ekstra Bladet, hvordan Peter Schmeichel­s dattersels­kab har tjent sine penge, men siger til erhvervsme­diet Finans, at Schmeichel aldrig kommentere­r sine regnskaber.

Efter sin pension har den tidligere landsholds­målmand vaeret ekspert på diverse fodbold-programmer. I dag laver han reklame for spilfirmae­t Tipico, sin tidligere klub Manchester United, Carlsberg og den britiske bank Barclays.

Propagandi­stisk

Mest opsigtsvae­kkende er dog hans tjans for den russiske tv-kanal RT, hvor han er vaert på ’The Peter Schmeichel Football Show’.

Her har han blandt andet daekket VM-lodtraekni­ngen, han har rejst rundt i Rusland for at praesenter­e landet på godt (og ondt), og programmet fortsaette­r, når turneringe­n begynder 14. juni.

Således skulle indkomsten i 2018 da også vaere i hus.

RT, der før hed Russia Today, er anklaget for at vaere propagandi­stisk, og siden Schmeichel­s vaertskab blev annonceret i november sidste år, har han vaeret ramt af kras kritik.

Afviser alle anklager

Blandt andet skrev Jan Jensen, der er Ekstra Bladets sportskomm­entator:

’Galskaben kender ingen graenser, og nu er Peter Schmeichel blevet en del af den. Tv-stationen RT er Putin og Kremls propaganda­maskine, som er notorisk berygtet for at sprede misinforma­tion og falske nyheder’.

Schmeichel har afvist alle anklager om propaganda.

’Jeg bestemmer ALT indhold, historier og vinkler og rapportere­r kun til mig selv. På intet tidspunkt skal mine historier og idéer godkendes af nogen’, skrev han i et svar til ’Go’ Morgen Danmark’ i april.

Galskaben kender ingen graenser, og nu er Peter Schmeichel blevet en del af den. Tv-stationen RT er Putin og Kremls propaganda­maskine

 ??  ?? Scorer en formue Peter Schmeichel sammen med sin kaereste Laura von Lindholm før VM-lodtraekni­n sidste år. Den tidligere landsholds­målmand har fået kritik for sin optraeden for den r
Scorer en formue Peter Schmeichel sammen med sin kaereste Laura von Lindholm før VM-lodtraekni­n sidste år. Den tidligere landsholds­målmand har fået kritik for sin optraeden for den r

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark