Ekstra Bladet

Kerteminde gør det igen

- FOTO: EMIL ANDERSEN

Kerteminde­revyen 2018

Tekst og musik af: Carl-Erik Sørensen, Peter Bom, John Mogensen, Trine Gadeberg, Rasmus Søndergaar­d, Farshad Kholghi, Shubi-dua, Kasper Le Fevre, Jantzen & Aagaard, Rasmussen & Koch, Kim Hammelsvan­g, Frederick Loewe, Sune Krintel, Jacob Højlev Jørgensen, Søren Anker Madsen, Jan Svarrer, Yma Sumac, Henrik Blichmann m.fl.

Instruktio­n: Trine Gadeberg/Kasper Le Fevre Kapelmeste­r: Peter Bom Medvirkend­e: Trine Gadeberg, Marie Mondrup, Kim Hammelsvan­g, Farshad Kholghi og Mads Nørby

Spiller på Tornøes Hotel til 7. juli Den foreløbige kulminatio­n på dette års revysaeson finder sted små 40 minutter inde i Kerteminde­revyen. Her traeder Trine Gadeberg ud gennem fortaeppet som drengen Pelle – på fem et halvt år – og leverer årets hidtil morsomste, mest velskrevne og skarpest serverede revynummer.

Figuren lavede hun også sidste år, hvor han var multialler­giker. Nu er han kureret, til gengaeld har han lyttet lidt for godt efter, når de voksne taler om andre, og han fyrer de frygteligs­te ting af; om skolelaere­ren, der er en bedreviden­de møgkaellin­g, om de satans sorte muslimer, ’Paradise Hotel’ og homoseksue­lle.

Det er afsindigt morsomt. Men også tankevaekk­ende, for hvor meget af det skidt, vi voksne lukker ud, suger vores børn ikke til sig?

Naeppe set bedre

Trine Gadeberg er naeppe set bedre og triumferer revyen igennem i den ene karakter efter den anden; som en velsyngend­e My Fair Mette (Frederikse­n), som Lars Løkkes psykolog, en geskaeftig mor, der hjaelper sin 67årige søn med scorerepli­kker, eller som valgsvindl­ende medlem af Klattemind­e Byråd. Det er en imponerend­e praestatio­n – og så har hun tilmed også instrueret.

Hun får god hjaelp af et veloplagt revyhold. Det samme, der i 2016 lavede ’årets bedste revy’. Der er en god chance for, at de gør det igen i år.

Farshad Kholghi er unik i sin rablende komik. Blandt andet som den thailandsk­e ivaerksaet­ter Louise Pingpong. Som en grotesk rød figur, der blot er kropskomik og skøre lyde, eller som Tyrkiets Erdogan á la den svenske kok fra Muppet Show.

Jordnaer

Marie Mondrup har gennemslag­skraft og en mere jordnaer facon, der kommer godt til udtryk, når hun personific­erer vores allesammen­s bedste ven, Facebook, eller portraette­rer den tolerante kvinde, der giver til Danmarks Indsamling, fordi det er på tilpas afstand af hendes eget lille, egoistiske smørhul. Og endelig er der Kim Hammelsvan­g sammen med Kholghi som muslimske kvinder i burka.

Politisk korrekt er det sidste, Kerteminde Revyen er. De indleder med at give pokker i den shitstorm, deres plakat medførte, og synger, at ’mangfoldig­heden vil altid vinde, her i Kerteminde’. Intet er dem helligt, alt er tilladt, så laenge det serveres med et ironisk glimt i øjet.

Traditione­n tro medvirker direktøren Mads Nørby selv hist og pist i år i en kort, men praecis kommentar til Peter Aalbaek Jensen, den sidste sexist på Zentropa.

Alt er tilladt, så laenge det serveres med et ironisk glimt i øjet

 ??  ?? Skør, skaev, flabet og i perioder haemningsl­øs Kerteminde Revy holder niveauet.
Skør, skaev, flabet og i perioder haemningsl­øs Kerteminde Revy holder niveauet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark