Ekstra Bladet

BLIVER DET PLAT ELLER KROHN

- MADS GLENN WEHLAST POUL FERDINAND mgw@eb.dk og pf@eb.dk

Timing er altafgøren­de i fodbold. For fire måneder siden var VM-slutrunden i fodbold slet ikke i tankerne hos 34årige Michael Krohn-Dehli.

Han var lige skiftet fra Sevilla til Deportivo La Coruna for at få spilletid og karrieren tilbage på sporet efter et langt op opslidende skadesforl­øb.

Det blev en tung start, hvor han havde svaert ved at finde rytmen, men da han fandt formen, blev han en markant midtbanepr­ofil hos La Coruna, der dog rykkede ud af den bedste spanske raekke.

Nu står han på taersklen til himmel eller helvede den kommende uge.

Enten vil det vaere ’krohnen’ på vaerket med VM-udtagelse, ellers må han starte sommerferi­en, mens holdkammer­aterne rejser til Rusland.

Den bedste på holdet

Michael Krohn-Dehli har dog lagt sig i overhaling­sbanen før slutspurte­n om det sidste udskilning­sløb, hvor fire spillere skal sorteres fra.

Det har han med baggrund i den slutspurt, han leverede for Deportivo La Coruna i saesonen.

Assisteren­de landstraen­er Jon Dahl Tomasson har haft en direkte linje til sin tidligere Milan-kollega Clarence Seedorf, der i sidste saeson var traener for La Coruna.

– Clarence fortalte mig, at Krohn-Dehli var den bedste på holdet mod slutningen af saesonen. Han var meget dominerend­e på midtbanen, forklarer Jon Dahl Tomasson, der også var en tur i Spanien for at se ham i kamp tidligere på foråret.

– Krohn-Dehli har praesteret staerkt, og det er derfor, at han er her. Han kan spille alle tre positioner på midtbanen, og det er selvfølgel­ig en fordel for ham, påpeger Jon Dahl Tomasson.

Gentagelse fra 2010

For Michael Krohn-Dehli kan den kommende uge blive en gentagelse af, hvad der skete for otte år siden.

Her blev han sorteret fra på mållinjen, da Morten Olsen udtog sin VM-trup.

– Det, der skete i 2010, er ikke noget, jeg taenker så meget på. Jeg er glad for at vaere her, er i god form med en opadgående formkurve de seneste måneder. Jeg gør, hvad jeg kan, men afgørelsen er ikke i mine haender, forklarer midtbanesp­illeren, der har ét år igen af aftalen med La Coruna.

– Jeg skal have en snak med klubben, om hvad der skal ske. Der er endnu ikke afklaret noget som helst. Min plan er, at jeg gerne vil fortsaette med at spille fodbold, så må vi se, hvor det bliver, siger Michael KrohnDehli.

Skaerer inden lørdag

Åge Hareide sorterede søndag otte mand fra sin trup, så den nu er nede på 27 spillere. Frem mod 4. juni bliver den barberet ned til de 23, der skal med til VM i Rusland.

– Måske skaerer jeg et par stykker fra inden kampen lørdag mod Sverige, siger landstraen­eren.

Han stiller dog klare betingelse­r for at komme i den endelige VM-trup.

– Vi skal have friske folk med til VM. Derfor skal alle traene med, når vi forlader Helsingør, forklarer Åge Hareide.

Derved er der pres på Nicklas Bendtner, Andreas Bjelland og Andreas Cornelius, der lige nu er de største spørgsmåls­tegn i truppen.

Bendtner fik søndag en lyskeskade og er i kamp mod uret for at blive klar.

Bjelland og Cornelius døjer med muskelskad­er og traener for nedsat kraft de kommende dage i Helsingør.

– Det går fremad og jeg forventer at deltage i hele traeningen fra onsdag eller torsdag, siger Andreas Bjelland.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark