Ekstra Bladet

Caroline om sin opskrift: ERFARING OG BALLONBOLD­E

Da første saet var på vippen mod aggressiv amerikaner, viste Wozniacki klassen i en tiebreak, og siden fik hendes høje bolde effekt

- Troels Christense­n tch@eb.dk

PARIS (Ekstra Bladet): 11 år efter sin første grand slamkamp i seniorraek­ken på Roland Garros, afgjorde Caroline Wozniacki et meget vigtigt første saet mod French Open-debutanten Danielle Collins i tiebreak.

Og det var til at se i hendes sikre forvaltnin­g af den ofte nervepirre­nde disciplin. Danskeren gav kun to point vaek, og dermed var et lige så vigtigt første saet hjemme, mod en opkomling, der ellers for alvor havde lugtet favorit-blod.

– Jeg ved ikke, om første saet afgjorde kampen, for jeg kunne nok godt vaere kommet tilbage, men det var rart af få det hjem, for så tror jeg, hun følte, at hun skulle spille endnu bedre i det naeste.

– Jeg tror, min erfaring hjalp lidt der, smilede den andenseede­de dansker, der tog andet saet med overlegne 6-1.

– Hun blev nødt til at satse meget i andet saet, fordi hun følte, at jeg nåede ud til flere og flere bolde, og det gik ikke, noterede Wozniacki.

Ikke mindst i andet saet benyttede hun sig meget af høje ballonbold­e mod modstander­ens baglinje. En disciplin, som nogle tennisfans elsker at gøre nar af, men som ikke desto mindre kan bryde en modstander­s rytme og få duellens momentum til at skifte.

– I dag var det effektivt, men hun lavede faktisk flere, høje bolde end mig, mente Caroline og forklarede, hvordan hun trak effekt ud af ballonerne.

– Man begynder at laegge maerke til, hvad de gør ved dem, og så kan man putte det ind i spillet, når man har tiden til det. De er ikke nemme at tage i opspringet, for det er ikke altid et lige opspring på grus, og kommer bolden dybt, kan du ikke gøre meget andet end bare at spille den tilbage. Så har du selv muligheden for at gå ind og få overtaget.

Første saet svingede frem og tilbage, og serven blev brudt på skift.

– Det var bare om at holde hovedet koldt, prøve at finde min egen rytme og dybden på boldene. Finde mit fodfaeste. Jeg gik og taenkte mest på mig selv, for jeg fandt hurtigt ud af, at det handlede om at få hende ud at røre sig. Der havde hun større problemer på grus.

– Man kan møde mange forskellig­e typer her, og hun var helt sikkert ikke en nem modstander i første runde. Hun skulle ikke føle, hun havde en ordentlig chance, sagde Caroline Wozniacki.

I anden runde – formentlig i morgen – møder hun spanske Georgina Garcia Perez, der har en stor serv som sit fremmeste våben og primaert har haft succes i double. Hun slog slovenske Dalila Jakupovic i to saet, men bør ikke volde erfarne Wozniacki de helt store problemer.

Det var bare om at holde hovedet koldt, prøve at finde min egen rytme og dybden på boldene. Finde mit fodfaeste

 ?? FOTO: CHRISTOPH ??
FOTO: CHRISTOPH
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark