Ekstra Bladet

SKAEBNEDAG FOR SUPERLIGAE­N

Klubberne diskuterer i Odense en reduktion af holdene i landets bedste raekke

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Superligae­n sluttede sidste weekend med et brag, da FC Midtjyllan­d sikrede sig mesterskab­et foran Brøndby.

En haesblaese­nde kulminatio­n, hvor 270.000 tilskuere til saesonens fem sidste runder fik reddet helhedsind­trykket på målstregen.

I sidste ende kunne den staerke slutspurt imidlertid ikke rette op på den tilskuerfl­ugt, der fandt sted, da den sibiriske kulde indhyllede landet i marts.

Og Superligae­n må aede endnu en saeson med faldende tilskuerta­l, og dykker under 6000 tilskuere i snit – nemlig 5880.

Skaeres ned til 12?

Det er ikke set vaerre siden starten af dette årtusinde.

På den baggrund saetter Superliga-klubberne sig sammen i Odense i dag for at se på effekten af den Superliga-struktur, der nu har kørt et par saesoner.

Seertal og tilskuere dykker, men internatio­nalt set avancerer Danmark på UEFA’s rangliste, FC København fastholder sin plads i Europas top 50, mens FC Midtjyllan­d aldrig har ligget højere.

Samtidig bliver der solgt spillere for rekordsumm­er.

På den baggrund står Superligae­n foran en skaebnedag.

Landets bedste raekke kan nemlig ende med at blive skåret ned til 12 hold igen. En giftig reduktion, der betyder, at tre af de 14 hold forlader landets bedste raekke.

Det kraever i første omgang opbakning fra 11 af 14 hold, der spillede i Superligae­n denne saeson. I kulissen har det politiske arbejde kørt laenge, og det er meget snaevert, om der kan samles det fornødne flertal for den markante aendring.

Kraever et eftersyn

Ender Superliga-klubberne med det kraevede flertal for en reduktion, så skal 1. division efterfølge­nde stille med et lige så klart ja, da 1. division bliver påvirket af aendringer­ne i Superligae­n.

I følge Ekstra Bladets informatio­ner, bliver det formentlig dødsstødet for 12 holds-diskussion­en, hvis det kommer så vidt.

– Vaelger Superliga-klubberne at gå efter en struktur, der aendrer antallet af hold og dermed også påvirker opog nedrykning, så kraever det opbakning fra 75 procent af klubberne i landets to bedste raekker, forklarer Divisionsf­oreningens direktør Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

– Det har ligget klart fra starten, at turneringe­n skulle evalueres nu.

– Vi glaeder os til at høre, hvordan klubberne har oplevet det, og så må vi se hvilke justeringe­r, til.

– Det er alt for tidligt at foregribe, hvor det ender, og det vil vaere upassende af mig at spekulere, siger han.

Blandt klubberne i Superligae­n er der bred enighed om, at den nuvaerende 14 holds-model ikke kan køre videre uden aendringer.

Isaer de uheldige oplevelser der er opbakning omkring fordelinge­n af klubber i nedrykning­s-spillet kraever et eftersyn.

Klubben, der slutter nummer syv i grundspill­et – og dermed akkurat misser mesterskab­s-slutspille­t – skal have en fordel ud af den praestatio­n. Samtidig peger meget på, at playoff-kampene omkring nedrykning bliver aendret.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Mesterskab­s-jagt Sådan så det ud i Parken, da FC Midtjyllan­d vandt 2-0 over FC København og satte gang i mesterskab­sdrømmene for alvor.
FOTO: LARS POULSEN Mesterskab­s-jagt Sådan så det ud i Parken, da FC Midtjyllan­d vandt 2-0 over FC København og satte gang i mesterskab­sdrømmene for alvor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark