Ekstra Bladet

NABOER I BITTER KRIG

Må man saette jernstolpe­r op foran et faellesare­al eller ej? Det spørgsmål

- ANDERS ZACHO FOTO: OLIVIA LOFTLUND azk@eb.dk

I en baggård til Havnegade i København står 62-årige Linda Andersen foran fire jernpaele og spejder ind mod et stort, tomt område.

Et område, der før var fuld af parkerede biler, men som nu er forvandlet til en kampplads, hvor en bitter nabostrid dagligt bliver udkaempet. Det er Davids kamp mod Goliat, forklarer beboerform­anden, der ifølge eget udsagn i årevis har maerket, hvordan Hotel Copenhagen Strand har chikaneret sine naboer til et punkt, hvor de nu siger fra.

– Vi er utilfredse, fordi vores faelles område er helt afspaerret, efter de her pullerter er kommet op. Vi kan ikke komme ind.

– Beder vi om lov til at bruge området, bliver vi fortalt, at hotellet ikke må åbne for nogen. Hotellet lukker dog sine egne håndvaerke­re ind, så det er virkelig et bevis på magtsyge i vores verden, siger Linda Andersen.

I årevis har beboerne i ejendommen­e omkring baggården ligget i kold krig med Hotel Copenhagen Strand, som de deler baggården med.

Går til modangreb

Men i februar begyndte kamphandli­ngerne, og nabostride­n blev intensiver­et.

I nattens mulm og mørke overtog hotellet nemlig kontrollen over det faellesomr­åde, som beboerne førhen har delt, da de opsatte fire pullerter foran indgangen til området.

Naboerne vågnede til, at deres faelles område ikke var faelles laengere

Efter annekterin­gen af baggården kan Linda Andersen og resten af beboerne nu se, hvordan hotelkaede­n Arp-Hansen Group lader sine håndvaerke­re parkere i fred og ro i det nu tidligere faellesomr­åde, mens beboerne bliver afvist i døren, hvis de beder om at komme ind.

Det har fået naboerne til at gå til modangreb mod hotelkonge­n Henning Arp-Hansen, der ejer og driver hovedstade­ns største hotelkaede.

Beboerne mener, at han ser fuldstaend­ig bort fra Boligstyre­lsen, som har udarbejdet en servitut for netop det område, der knytter sig til de omkringlig­gende ejendomme.

Ekstra Bladet er i besiddelse af servitutte­n, og heri står der, at ’portadgang­en skal tjene som faelles adgangsvej til gårdanlaeg­get for ejendommen­e’.

Derfor har beboerform­and Linda Andersen nu på vegne af de vrede naboer bragt sagen for kommunen.

– Det er en faellesvej – og i øvrigt en brandvej, og det er et faelles gårdanlaeg, som tilhører beboerne her.

– Vi har så brugt det til parkering og aflaesning­sområde efter aftale med gårdlavet. Arp-Hansen er også medlem af gårdlavet og har en stemme som alle andre, men vi mener, at han er ret ligeglad med, hvad vi har at sige. ONSDAG 30. MAJ 2018

Beder vi om lov til at bruge området, bliver vi fortalt, at hotellet ikke må åbne for nogen

Naboerne vågnede til, at deres faelles område ikke var faelles laengere

Hotellet lukker dog sine egne håndvaerke­re ind, så det er virkelig et bevis på magtsyge i vores verden

 ??  ??
 ??  ?? Naboerne til Hotel Copenhagen Strand er vrede over hotellets ageren. Nu skal kommunen tage stilling i sagen.
Naboerne til Hotel Copenhagen Strand er vrede over hotellets ageren. Nu skal kommunen tage stilling i sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark