Ekstra Bladet

V-PROFIL VRAGET I HEMMELIGHE­D

GIK STILLE MED DØRENE: Thomas Danielsen har firma sammen med storfisker, og nu er han ’fyret’som Venstres fiskeriord­fører

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN kbl@eb.dk

Vi valgte, at Erling blev på området for at få kontinuite­t, da der var kommet ny minister

Venstre har i al ubemaerket­hed udskiftet den omstridte fiskeriord­fører Thomas Danielsen.

Det sker, efter Ekstra Bladet sidste forår kunne afsløre, at Danielsens private firma fik en million-indsprøjtn­ing af storfisker­en JohnAnker Hametner Larsen. Vaerdien af politikere­ns investerin­g blev mangedoble­t på lidt over en måned.

Nu har kollegaen Erling Bonnesen (V) overtaget posten som fiskeriord­fører, selvom der – imod kutyme i Venstre – intet er meldt ud.

– Erling overtog i forbindels­e med Thomas’ barsel, hvorefter der kom lidt uro på området, siger Søren Gade, tidligere gruppeform­and for Venstre på Christians­borg.

Mistede kun fiskene

Søren Gade vil ikke uddybe, hvad ’uro’ indebaerer, men Ekstra Bladet skrev om Lars Løkkes gratis ophold i JohnAnker Hametner Larsens sommerhus i Skagen, mens Thomas Danielsen var på barsel.

– Vi valgte, at Erling blev på området for at få kontinuite­t, da der var kommet ny minister, forklarer Søren Gade, som ikke ønsker at svare på yderligere spørgsmål.

Beslutning­en om fiskeriord­føreren blev truffet af Venstres gruppebest­yrelse på Christians­borg i foråret, da Thomas Danielsen kom tilbage fra et halvt års barsel. På det tidspunkt havde Karen Ellemann (V) vaeret fiskerimin­ister siden sommeren 2017.

Danielsen fik dog lov til at beholde de resterende fire ordførersk­aber, så det var kun posten som fiskeriord­fører, han mistede.

Normalt sender partiet oplysninge­r om nye ordførersk­aber til pressen som ved den seneste ordførerro­kade.

Under radaren

Det skete ikke med Danielsens exit, og så sent som 2. maj i år udtalte Thomas Danielsen sig som fiskeriord­fører i Børsen, selvom Erling Bonnesen havde vaeret fiskeriord­fører i syv måneder.

De andre fiskeriord­fører på Christians­borg fik heller ikke officielt besked om udskiftnin­gen af Danielsen.

– Jeg fik ikke at vide, at de havde skiftet fiskeriord­fører, og det undrer mig, at de ikke har meldt det ud nogen steder. De har måske forsøgt at holde det under radaren, siger Ib Poulsen, fiskeriord­fører i Dansk Folkeparti.

Thomas Danielsen er da også stadig fiskeriord­fører, hvis man klikker sig ind på hans hjemmeside.

’Fisker Thomas’

Som Ekstra Bladet tidligere har afsløret, er Danielsen uhyre taet på John-Anker Hametner, der blandt andet har støttet V-profilens valgkampag­ne via en lokal er-

De har måske forsøgt at holde det under radaren

hvervsklub.

Kvotekonge­n fra Thyborøn har også kaldt Thomas Danielsen for ’Fisker Thomas’, og storfisker­en så gerne Danielsen som minister for fiskeri og landdistri­kter, fremgår det af et opslag på Facebook før valget i 2015.

Nu er ’Fisker Thomas’ så ikke laengere fiskeriord­fører, og det er nok meget godt, mener Ib Poulsen.

– Det er meget fornuftigt, når der er sammenfald­ende interesser mellem fiskeriord­føreren og en kvotekonge, at man tager afstand fra det i Venstre, fortaeller DF’eren.

 ?? FOTO: BENNY GADE ?? Thomas Danielsen (V) (i baggrunden) på kajen i Thyborøn sammen med kvotekonge­n John-Anker Hametner Larsen (tv.) og nuvaerende finansmini­ster Kristian Jensen (V).
FOTO: BENNY GADE Thomas Danielsen (V) (i baggrunden) på kajen i Thyborøn sammen med kvotekonge­n John-Anker Hametner Larsen (tv.) og nuvaerende finansmini­ster Kristian Jensen (V).
 ??  ?? Thomas Danielsen havde ikke aendret sine ordførersk­aber på sin hjemmeside (foto fra 23. maj), efter han blev fyret som fiskeriord­fører.
Thomas Danielsen havde ikke aendret sine ordførersk­aber på sin hjemmeside (foto fra 23. maj), efter han blev fyret som fiskeriord­fører.
 ??  ?? Ekstra Bladet 7. april sidste år.
Ekstra Bladet 7. april sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark