Ekstra Bladet

Danielsen: Har intet med John-Anker at gøre

-

Den nu tidligere fiskeriord­fører Thomas Danielsen afviser fuldstaend­ig, at der skulle vaere en sammenhaen­g mellem de økonomiske forbindels­er til kvotekonge­n og udskiftnin­gen på posten som fiskeriord­fører.

– Aftalen i gruppen var, at Erling kørte forhandlin­gerne for mig, mens jeg var på barsel. Men forhandlin­gerne fortsaette­r, og så har vi aftalt, at han bare gør dem faerdige, siger Thomas Danielsen.

– Så du får ordførersk­abet tilbage igen, når forhandlin­gerne er faerdige?

– Nu må vi se, hvornår de bliver faerdige, eller om de stopper, når der har vaeret et folketings­valg. Jeg er blevet orienteret om, at hvis jeg var interesser­et, så kunne jeg få ordførersk­abet tilbage efter forhandlin­gerne, men det har jeg ikke forholdt mig til.

– Hvem har orienteret dig om det?

– Det har vi talt om i gruppen, men det passer perfekt, fordi der startede energiforh­andlinger op, da jeg kom tilbage fra barsel.

– Kutymen er vel, at man får sine ordførersk­aber tilbage, når man kommer fra barsel. Det skal vel ikke vaere en profession­el hindring at få børn?

– Ja, det er kutymen, men nu var det Erling, der kørte forhandlin­gerne i det halve år, hvor jeg var på barsel, og så var aftalen, at han kunne gøre det faerdigt.

– Tror du, at Ekstra Bladets artikler om dit og John-Ankers firma har haft noget med dit ordførersk­ab at gøre?

– Nej, det tror jeg bestemt ikke.

– Du fortryder ikke, at du som fiskeriord­fører indgik i økonomiske forbindels­er med en kvotekonge?

– Nej, det har jeg ikke fortrudt. Den investerin­g havde intet med fiskeri at gøre. Jeg fortryder investerin­gen, men det var ikke på grund af John-Anker – det var på grund af de andre i firmaet.

– Hvorfor har Venstre ikke oplyst, at der er skiftet ordfører for fiskeri?

– Det er vel ikke breaking news.

– Nej, men det plejer Venstre da at gøre, når der bliver skiftet ordfører, så medierne ved, hvem vi skal ringe til.

– Jeg går ud fra, at det står på Venstres hjemmeside (det gør det ikke, red.).

– Hvad med din egen hjemmeside. Der står stadig, at du er fiskeriord­fører.

– Okay, den har jeg ikke fået opdateret.

– Hvorfor modtager du fortsat mails fra ministeren, som er adresseret til fiskeriord­førerne?

– Vi har aftalt, at jeg bliver ved med at få mailene. Jeg har jo haft ansvaret for fiskeriet i mange år, så derfor kan der vaere noget, som Erling gerne vil vende, og så har vi det samme materiale at snakke ud fra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark