Ekstra Bladet

DØGNRAPPOR­TEN

LAERERVIKA­R BRØD SAMMEN – Jeg har aldrig lagt hånd på nogen, hulkede 42-årig laerervika­r i retten

- TORBEN RASK trl@eb.dk

Følelserne sad uden på tøjet i Retten i Aalborg, da en nu tidligere laerervika­r ved Gudumholm Skole i Storvorde begyndte på sin forklaring over for seniorankl­ager Peter Rask, Nordjyllan­ds Politi.

Den 42-årige laerervika­r er tiltalt for i alt 29 forhold i perioden fra august til oktober 2015, herunder flere tilfaelde af vold, tvang og trusler mod sine syv-otteårige elever.

– De seneste 14 måneder har vaeret et helvede for mig, sagde den 42-årige, inden han hulkende fortsatte:

– Jeg har aldrig lagt en hånd på nogen. Hverken børn, en fugl eller en edderkop.

Seniorankl­ageren anførte, at der er tale om mange børn – der forestår 18 videoafhør­inger af børnene fra den davaerende anden klasse under retssagen – hvis udsagn er baggrunden for de mange beskyldnin­ger.

– Hvis jeg havde vaeret sådan et monster, som anklageskr­iftet fremstille­r mig som, så forstår jeg ikke, at der skulle gå 14 måneder, inden et barn sagde noget, afsluttede den 42-årige mand den følelsesla­dede indledning på retssagen.

Den nu 42-årige laerervika­r var blevet faerdigudd­annet i årene fra 2011-2015, da han fik sit første vikariat på Gudumholm Skole. Her underviste han i engelsk, dansk og kristendom i anden, fjerde og sjette klasse.

Mødet på restaurant­en

– Jeg har ikke slaebt nogen elev hen ad gulvet eller bundet nogen med sjippetove eller tape. Disse ting skete i forbindels­e med, at jeg dels tog fat i en af drengene, der nøgen havde lavet samlejebev­aegelser op ad en totempael midt i klassevaer­elset, dels lavede en uskyldig pirat-leg med klassen, forklarede laerervika­ren.

Den 42-årige afviste også, at han skulle have bundet en elev til et klatrestat­iv i skolegårde­n og slået eleven.

– Hør nu her. Hele skolen kan kigge ud i skolegårde­n. Mon ikke nogen havde reageret, hvis jeg havde gjort sådan, sagde laerervika­ren, der bor i Aalborg og mener, at eksempelvi­s den film, som førte til hans fyring 6. oktober 2015 et par måneder inde i hans tre måneders vikariat, aldrig ville have vaeret et problem på en skole i Aalborg.

Laerervika­ren haevder, at han som en konsekvens af, at foraeldre og børn på og omkring Gudumholm Skole er fra et lille samfund, er blevet offer for en såkaldt daemoniser­ing.

Således også da en pige fra den omtalte anden klasse tilfaeldig­t mødte sin tidligere vikar på en restaurant 30. december 2016 – knap 15 måneder efter fyringen.

– Det er ham laereren, der bandt dig, sagde en af pigens søskende, mens deres foraeldre overhørte dialogen.

Derfra udviklede sagen sig med foraeldrem­øder og politianme­ldelse 2. februar 2017. HOLBAEK: En 19-årig kvinde blev mandag overfaldet, efter hun havde vidnet i en voldssag. Overfaldet blev begået af en pige, der kaldte vindet for ’stikker’, mens en bekendt til overfaldsk­vinden så til. Senere på dagen anholdt politiet en 18-årig og en 16-årig kvinde i sagen. Politiet vurderede, at den 16-årige var overfaldsk­vinden, mens den 18-årige blev løsladt.

BRABRAND: Under en flugt fra politiet kørte en 17-årig dreng galt på en stjålet gul ATV. Da patruljen kom frem, prøvede han at stikke af, og da han kørte op ad en bakke, ramte han et hegn, vaeltede og stak af til fods. Politiet indhentede dog drengen, og han blev anholdt.

HELSINGØR: En 49-årig mand blev mandag eftermidda­g varetaegts­faengslet i 14 dage for grov vold mod en 42-årig kvinde. Manden var sigtet for drabsforsø­g og havde lørdag taget kvaelertag på kvinden, så hun mistede bevidsthed­en, og efterfølge­nde sparket hende i maven. En laegeunder­søgelse viste, at kvinden var i livsfare.

Jeg har aldrig lagt en hånd på nogen

AALBORG: En borger kontaktede tirsdag morgen politiet og fortalte, at der lå en bil på siden ved Mariendals Mølle. Ved siden af bilen stod en uskadt mand, og da politiet nåede frem, kunne de konstatere, at bilisten spirituspå­virket.

ODENSE: Ukendte gerningsma­end brød ind i et klubhus, hvor de ødelagde en del af inventaret. Politiet har endnu ikke overblik over, hvor meget der er stjålet, men der mangler i hvert fald 2025 poser kaffe.

RINGSTED: En noget uheldig hash-køber blev mandag aften stukket i låret. Han havde lavet en aftale om, at han skulle mødes med en person ved Ringsted Station for at købe hash, men da han dukkede op og mødte to personer, blev han altså stukket.

ÅBYHØJ: Et tyveri udviklede sig til et røveri mandag formiddag i Kvickly på Haslevej. En mand havde stjålet barberblad­e og køkkenkniv­e fra butikken og var stukket af til fods. Personalet opdagede tyveriet og fulgte efter. I forbindels­e med flugten truede tyven personalet og en forbipasse­rende med en af de stjålne knive, og således udviklede episoden sig til et røveri.

sih

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Gudumholm Skole, hvor laerervika­ren arbejdede. Retssagen er berammet til ti retsmøder og domsafsige­lse 22. juni.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Gudumholm Skole, hvor laerervika­ren arbejdede. Retssagen er berammet til ti retsmøder og domsafsige­lse 22. juni.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark