Ekstra Bladet

Aktivist slår til mod Facebook

Raser mod alle: Han er teknologie­ns Trump HIDSIGPROP: Elon Musk vil redde hele verden, men har svaert ved bare at redde sig selv

- FOTO: JAE C. HONG/AP

De er milliardae­rer, højtråbend­e og har meget svaert ved at acceptere kritik.

Det er blot nogle af de karaktertr­aek, der får den amerikansk­e praesident Donald Trump og Teslas Elon Musk til at ligne hinanden.

Og i disse uger har de endda fundet en faelles sag.

Begge raser mod pressen, når den borer så dybt i deres pinlige affaerer, at det gør ondt.

Angriber pressen

I Musks tilfaelde er proppen gået totalt af ham, efter flere førende amerikansk­e medier har afsløret, at hans vidtløftig­e visioner for bilproduce­nten Tesla er mere tanker end realiteter.

Det fik ham forleden til at rette et hårdt angreb mod den samlede presse på Twitter, hvor Elon Musk i flere dage har nedkastet sine forbandels­er over både medier og journalist­er.

Og nu vil han skabe en organisati­on, der kan give karakterer til journalist­ikken og dens udøvere.

’Jeg vil lave en hjemmeside, hvor offentligh­eden kan vurdere sandheden i alle artikler og over tid vurdere trovaerdig­heden for alle journalist­er, redaktører og medier.’

’Taenker på at Pravda’, skriver Twitter.

Uheldigvis for Elon Musk kalde han det på nåede han også at anbefale artiklen på et nyhedssite, der er kendt for sine forbindels­er til en sexkult.

Det tweet forsøgte han i stilhed at slette, men blev naturligvi­s opdaget, da intet på nettet går tabt.

Flirter med konkurs

Pravda er som bekendt navnet på avisen for det russiske kommunistp­arti og betyder oversat ’sandheden’.

Men sandhed og fakta er ifølge flere iagttagere af Elon Musk og hans vej fra bunden i Sydafrika til milliardae­r i USA netop problemet.

Sandheden er i hans optik ofte det, han mener er rigtigt.

– Han kan ikke håndtere kritik. Og han er ekspert i at få folk til at smide penge efter løfter, han ikke holder. Han er en milliardae­r, der flirter med konkurs i sine virksomhed­er, mener Bret Stephens fra New York Times.

De seneste år er Tesla derfor løbet ind i talrige problemer med sin produktion, mens Musk har slidt chefer og koner op i lyntempo.

I sin kommentar til Musks angreb på omverdenen laegger Bret Stephens da heller ikke skjul på, at Musk burde have meget travlt med at redde både Tesla og sit omdømme.

– Måske prøver han naeste gang at saelge os en tidsmaskin­e og love en tur til alle, der laegger 10.000 dollars depositum. Tesla kunne den grad bruge pengene. i i Facebook og Google skal betale mere end 50 milliarder kroner i bøde for at narre europaeisk­e netbrugere til at sige ja til helt urimelige betingelse­r.

Det mener den østrigske aktivist Max Schrems, der netop har meldt de to firmaer til EU for at overtraede de nye regler for databeskyt­telse i Europa.

Måske prøver han naeste gang at saelge os en tidsmaskin­e og love en tur til alle, der laegger 10.000 dollars

 ??  ?? Elon Musk er berømt for at ville redde menneskehe­den ved at sende den med en raket til Mars. Og berygtet for et temperamen­t, der på nogle dage helt af sig selv kunne sende ham til månen.
Elon Musk er berømt for at ville redde menneskehe­den ved at sende den med en raket til Mars. Og berygtet for et temperamen­t, der på nogle dage helt af sig selv kunne sende ham til månen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark