Ekstra Bladet

AF SOLSTRÅLER­NE 8 10 12 9 11

-

Man skal kun have solcreme på, hvis man solbader:

– Nej. Vores anbefaling er, at hvis man opholder sig ude i mere end en halv time på en dag, hvor uv-indekset er tre eller derover, så skal man taenke på solbeskytt­else enten i form af solcreme eller ved at opholde sig i skyggen eller ved at bruge daekkende tøj. Ifølge sundheds-blogs på nettet behøver man ikke beskytte sig mod solen, hvis bare man spiser mange tomater:

– Nej, det er ikke sandt. Det er ligegyldig­t, om man bruger vandfast eller almindelig solcreme: - Nej, vandfast solcreme bliver bedre siddende, hvis man bader eller sveder. Men hvis man er på skiferie eller i et koldt miljø på toppen af et bjerg – uden at svede – kan det vaere ligegyldig­t, om man bruger den ene eller anden type, siger Dalum. Det er tilstraekk­eligt at smøre sig ind én gang:

– Nej, man bør man altid smøre sig ind i solcreme igen efter behov. Eksempelvi­s hvis man har badet eller svedt meget, eller hvis man har tørret sig med håndklaede. Et tyndt lag på de udsatte områder er tilstraekk­eligt:

– Nej, effekten af solcreme reduceres voldsomt, hvis man ikke bruger den rette maengde. Hvis du bruger for lidt solcreme, bliver virkningen reduceret med op til tre fjerdedele. En god tommelfing­erregel er at bruge en hel håndfuld til en krop. Man skal altså smøre sig ind i et ret tykt lag. Det er bedre at bruge en korrekt maengde faktor 15-solcreme end at bruge en lille maengde faktor 30-solcreme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark