Ekstra Bladet

Kampklare betjente tilkaldt mod niqab-klaedte kvinder

Utilfredse med tildaeknin­gsforbud

- SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N FOTO: PER RASMUSSEN sen@eb.dk

En gruppe bestående af otte kvinder iført sorte, tildaekken­de klaeder mødte i går op foran Christians­borg. Men det var ikke en helt tilfaeldig dag, niqabkvind­erne valgte at møde op på folketings­politikern­es arbejdspla­ds.

I går var der andenbehan­dling af det såkaldte tildaeknin­gsforbud – burkaforbu­d i folkemunde – i Folketings­salen. Derfor mødte kvinderne op for at vise deres utilfredsh­ed med forbuddet. Det fortaeller den niqabklaed­te Meryem.

Chikane mod mislimer

– Jeg er her, fordi jeg er utilfreds med det her lovforslag, så jeg er mødt op for at vise det. Jeg vil gerne tale imod det. Jeg har stået på gadeplan og delt foldere ud og kaldt på hele Danmark, så vi kan vise politikern­e, at det ikke er alle, der er enige med dem.

– Det er en chikane af muslimske kvinder i det offentlige rum. Det er diskrimina­tion, og hvis man ser på, hvem det her forslag kommer fra, så er det Dansk Folkeparti. Og deres agenda er jo åbenlys, siger den 20-årige Meryem, der er iført en sort klaededrag­t og et rosafarvet stykke stof for munden.

Kvinderne var ikke til stede i salen, da tildaeknin­gsforslage­t blev andenbehan­dlet, men de gik ind for at se de sidste behandling­er. De blev lukket ind ad gaesteindg­angen på Christians­borg. Inden de kunne blive lukket ind, blev deres ansigt fotografer­et af en vagt.

Ekstra Bladets fotograf, der var til stede i salen, fortaeller at politiet dukkede talstaerkt op.

Ude på Slotsplads­en foran Christians­borg har politiet også vaeret i dialog med de niqabklaed­te kvinder.

Strammer skruen

Hvis lovforslag­et stemmes igennem, bliver det forbudt at gå i burka eller niqab fra 1. august 2018. Dansk Folkeparti har to dage før, at loven forventes vedtaget, valgt at stramme skruen med et aendringsf­orslag.

Partiet foreslår at tidoble bødestraff­en for mennesker, der iklaeder sig burka eller niqab i det offentlige rum. Det betyder, at en bødestraf kan komme helt op på 15.000 kroner.

Vil straffe med faengsel

DF foreslår også, at man kan straffes fra fem til 14 dages faengsel, hvis man bliver taget i den muslimske klaededrag­t flere gange. Regeringen har ellers droppet faengsel som en mulig sanktion for at overtraede forbuddet.

Partiet vil dog stadig stemme for forslaget, hvis deres aendringsf­orslag ikke bliver vedtaget.

– Vi har arbejdet i naesten ti år for et forbud mod at baere burka og niqab, så selvfølgel­ig kommer vi til at stemme for loven alligevel, siger Martin Henriksen til DR.

 ??  ?? Protest mod forbud
Kvinderne I Folketings­salen overvaered­e sidste del af behandling­erne af lovforslag­et om et tildaeknin­gsforbud.
Protest mod forbud Kvinderne I Folketings­salen overvaered­e sidste del af behandling­erne af lovforslag­et om et tildaeknin­gsforbud.
 ??  ?? Politiet blev tilkaldt på grund af de niqabklaed­te kvinders tilstedeva­erelse i Folketings­salen. Det hele forløb dog fredeligt.
Politiet blev tilkaldt på grund af de niqabklaed­te kvinders tilstedeva­erelse i Folketings­salen. Det hele forløb dog fredeligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark