Ekstra Bladet

Radikalt dukketeate­r

-

For nogle måneder siden proklamere­de de radikales leder, Morten Østergaard, at han efter et langt liv i politik var ’blevet klogere’, og at han derfor ikke laengere ville ’spille dukketeate­r’, ’pege fingre’ og ’føre skyttegrav­skrig’, når det handlede om udlaending­epolitikke­n.

Det var selvfølgel­ig skønt at erfare, at Østergaard følte sig klogere og derfor tog afstand fra sine tidligere skadelige handlinger.

Desvaerre viser det sig nu, at Østergaard­s nybrud var for godt til at vaere sandt.

Således er Østergaard og hans parti igen vendt tilbage til skyttegrav­ene og det radikale dukketeate­r, der gør det vanskeligt at tage partiets udmeldinge­r seriøst.

I sidste måned bragte de radikale store annoncer med portraette­r af de partileder­e, de ikke bryder sig om, med annoncetek­sten ’snaeversyn er det nye sort’.

Og nu fortaeller Østergaard så, at hans parti repraesent­erer en politisk tilgang ,’som handler om at behandle mennesker vaerdigt’, mens han samtidig fortaeller, at Socialdemo­kratiet, Venstre og Dansk Folkeparti står for en anden tilgang – den uvaerdige forstås det.

Østergaard­s weekendoph­old i danske ghettoer har altså på maerkvaerd­ig vis ført partileder­en tilbage til det udgangspun­kt, han var så traet af, og som han sagde, at han ville bekaempe. Østergaard­s mediestunt var, altså i sidste ende, blot endnu en akt i det radikale dukketeate­r, der efterhånde­n har udviklet sig til en farce.

Jarl Feyling Veksøvej 19, Brønshøj

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den radikale leder, Morten Østergaard, og hans parti er igen begyndt at grave politiske skyttegrav­e, skriver Jarl Feyling.
FOTO: JENS DRESLING Den radikale leder, Morten Østergaard, og hans parti er igen begyndt at grave politiske skyttegrav­e, skriver Jarl Feyling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark