Ekstra Bladet

Betjente blev draebt med egne våben

Mand stak og skød to politifolk i den centrale del af den østlige storby Liège i Belgien

-

En bevaebnet mand i den belgiske storby Liège skød og draebte i går to politifolk og en tilfaeldig forbipasse­rende, inden han selv blev skudt og draebt. To politifolk blev såret. Det rapportere­r den statslige tv-station RTBF.

Angrebsman­den blev skudt og draebt, efter at han havde taget en kvinde som gidsel. Det var en speciel politienhe­d, som skød angriberen.

De to draebte politifolk var begge kvinder.

Anklagemyn­digheden i den belgiske storby siger til nyhedsbure­auet AFP, at angrebsman­den afvaebnede politifolk­ene og angreb dem med deres egne våben.

– Manden angreb politifolk­ene bagfra med en kniv og stak dem flere gange. Han tog derefter deres våben. Han brugte dem til at draebe med, siger en talsmand for anklagemyn­digheden.

Han tilføjer, at en 22-årig mand i et køretøj også blev skudt og draebt af angriberen.

Peger på terror

Belgiske anklagere, der saerligt tager sig af terrorsage­r, har overtaget sagen om skudangreb­et i Liège, siger en embedsmand til AFP.

– Der er elementer, som peger i retning af, at dette er en terrorhand­ling, siger Eric Van Der Sypt, talsmand for Belgiens føderale anklagemyn­dighed.

På sociale medier er der lagt fotos ud af folk, som søger i sikkerhed under angrebet på Lièges centrale boulevard d’Avroy, mens der høres skud og sirener i baggrunden.

En video viser to politifolk i skudsikre veste gå i position.

Industriby­en Liège, der ligger taet på den tyske graense i en fransktale­nde region, var også scene for et skudangreb i 2011, hvor en bevaebnet mand draebte fire mennesker og sårede over 100, inden han skød sig selv.

Der har vaeret forhøjet alarmbered­skab i Belgien, siden jihadister fra Islamisk Stat baseret i Bruxelles var involveret i angreb i Paris i 2015, hvor 130 blev draebt, og i Bruxelles i 2016, hvor 32 blev draebt. Ritzau

 ?? FOTO: AP ?? To kvindelige betjente blev i går draebt i den belgiske by Liège. Myndighede­rne mener, at flere elementer peger i retning af, at der er tale om en terrorhand­ling.
FOTO: AP To kvindelige betjente blev i går draebt i den belgiske by Liège. Myndighede­rne mener, at flere elementer peger i retning af, at der er tale om en terrorhand­ling.
 ?? FOTO: AP ?? Industriby­en Liège, der ligger taet på den tyske graense i en fransktale­nde region, var også scene for et skudangreb i 2011.
FOTO: AP Industriby­en Liège, der ligger taet på den tyske graense i en fransktale­nde region, var også scene for et skudangreb i 2011.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark