Ekstra Bladet

FÅ CENTIMETER FRA DØDEN

Dennis Pedersens bil blev ramt af vildfaren laegte

- PHILIP THOMSEN pht@eb.dk

Dennis Bülow Pedersen fra Saeby i Vestsjaell­and fik sig en ordentlig forskraekk­else, da han mandag eftermidda­g var på vej hjem fra sit arbejde som trappevask­er. På Vestmotorv­ejen naer Køge kører han bag ved en BMWfirhjul­straekker, og foran dem i det inderste motorvejss­por kører et par lastbiler.

– Lige pludselig klodser bilisten i den store BMW bremsen. Jeg tror først, at det er, fordi en af lastbilern­e er trukket ud foran ham, men så hører jeg et stort brag. Jeg klodser også bremsen, og så ser jeg pludselig den her store laegte komme flyvende gennem luften fra bagdaekken­e på BMW’en. Den vender sig i luften og har kurs direkte mod min forrude, så jeg reagerer ved at dukke mig og hive i rattet.

Ramte rattet

– Ud af øjenkrogen kan jeg se laegten komme flyvende direkte mod mig. Jeg når lige at taenke, at det var så det. Men gudskelov rammer laegten rattet i stedet for mig, fortaeller Dennis til Ekstra Bladet.

Den flere meter lange aluminiums­laegte fortsaette­r herefter ind i Dennis Pedersens bil og er efterfølge­nde taet på at ramme hans kvindelige kollega, der sidder ved siden af ham.

– Efter laegten har ramt rattet, flyver den over i den modsatte side af bilen lige over hovedet på min passager. Hun var også taet på at få den i hovedet. Vi var begge to meget, meget heldige. En af os kunne lige så godt vaere blevet draebt, forklarer Dennis Bülow Pedersen, der kørte ind til siden, satte nødblinket på og kontaktede politiet.

Forinden har han forsøgt at få BMW’en til at stoppe,

Laegten røg lige gennem ruden, men blev lykkeligvi­s stoppet af rattet.

men uden held.

– Jeg prøver at blinke til ham for at få ham til at stoppe, men han kører bare videre. Det er jo heller ikke hans skyld, at der pludselig ligger sådan en laegte midt på vejen.

Undersøgte laegten

Dennis Pedersen og hans passager får lagt laegten ind til siden, så politiet kan undersøge, om de kan finde ud af, hvor den stammer fra, men han har ikke de store forhåbning­er til, at det lykkedes.

– Jeg undersøgte selv laegten, og der var ikke noget at se på den. Den kommer nok fra en lastbil, eller måske er det en håndvaerke­r, der ikke har fået spaendt den ordentligt fast på ladet, forklarer Dennis Pedersen, der lagde et opslag ud på Facebook, hvor han fortalte om oplevelsen. Efterfølge­nde er opslaget blevet flittigt delt.

– Mit budskab er, at man lige skal bruge to minutter på at undersøge, om lasten er spaendt forsvarlig fast, før man begiver sig ud på vejen. Jeg kører mere end 60.000 kilometer om året, og det er ufatteligt, hvad folk taber på vejene. Kigger man ud i rabatten, ligger der ting alle vegne. Jeg har også tidligere set en trillebør, der røg af et lad og ramte forruden på den bil, der kørte bag ved.

Ekstra glad for familien

Dennis Pedersen har en kone og to børn, og da han kom hjem mandag aften, var han ekstra glad for at se familien.

– Jeg må indrømme, at jeg fik en ordentlig klump i halsen, da jeg så mine to små børn.

Ekstra Bladet har talt med Midt- og Vestsjaell­ands Politi, der bekraefter haendelsen, men meddeler, at der ikke er nyt i sagen.

Ud af øjenkrogen kan jeg se laegten komme flyvende direkte mod mig

 ?? PRIVATFOTO ?? Den flere meter lange aluminiums­bjaelke ramte uhyggeligt taet på Dennis Bülow Pedersens hoved.
PRIVATFOTO Den flere meter lange aluminiums­bjaelke ramte uhyggeligt taet på Dennis Bülow Pedersens hoved.
 ?? PRIVATFOTO ??
PRIVATFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark