Ekstra Bladet

DAG DOMMENS

- FREJ BRAMMING fb@eb.dk

Mikkel Kessler er vant til at stå over for en dommer i bokseringe­n, men i dag bliver det noget anderledes for den tidligere verdensmes­ter.

Her falder der dom i Østre Landsret i en sag, hvor Kessler er anklaget for at have indgået en proforma-aftale med et leasingfir­ma for at undgå at betale fuld registreri­ngsafgift på en bil, han havde købt.

Det er Skattemini­steriet, der har rejst sagen, som på grund af sin principiel­le karakter er gået uden om byretten og direkte til landsrette­n.

Kessler købte i 2013 en Toyota Supra for omkring en halv million kroner, som han efterfølge­nde solgte til leasingfir­maet Lux Leasing for blot 50.000 kroner.

Købt – men ikke betalt

3. maj 2013 indgik Kessler og Lux Leasing så en leasingaft­ale om selvsamme bil, og det betød, at Kessler ikke skulle betale den fulde registreri­ngsafgift, men derimod en mindre, månedlig afgift.

Denne aftale kalder Skattemini­steriet for en proforma-aftale, der havde til formål at slippe uden om registreri­ngsafgifte­n, og derfor er sagen kommet i retten. Ved retssagen i går, hvor hovedperso­nen selv var til stede, kom det blandt andet frem, at han aldrig har modtaget betalingen på 50.000 kroner fra Lux Leasing.

– På grund af optraening til en boksekamp havde jeg meget andet i hovedet, og tidspunkte­t faldt også sammen med min fars død, lød det fra en rolig Mikkel Kessler, da han iført en grå poloshirt blev udspurgt.

Kessler forklarede, at han dog flere gange havde rykket for pengene, men det mente Skattemini­steriet ikke, at han kunne dokumenter­e.

Det fremgik desuden, at han har fået foretaget vaesentlig­e opgraderin­ger af bilen.

Mange penge at spare

Det fik advokat Bodil Søes Petersen, der fører sagen for Skattemini­steriet, til at påpege det usaedvanli­ge i at bruge penge på at opgradere en bil, man ikke selv ejer.

Man skal betale registreri­ngsafgift første gang, man indregistr­erer et køretøj, og det gaelder også, hvis man importerer et køretøj fra udlandet.

Men reglerne er anderledes, hvis der er tale om en leaset bil.

Hvis en leaset bil er aeldre end tre år ved registreri­ngspligten­s indtraeden, skal man kun betale 0,5 procent procent af den beregnede registreri­ngsafgift om måneden i den periode, hvor man leaser bilen.

Der er derfor en anselig økonomisk gevinst at hente, hvis man leaser i stedet for at eje bilen, og det vidste man godt hos LUX Leasing.

Blot to måneder efter at Mikkel Kessler underskrev sin første leasingaft­ale med LUX Leasing, konfiskere­de politiet samtlige firmaets biler hjemme hos kunderne, fordi der var mistanke om, at firmaet havde baseret leasing-modellen på en ulovlig import-finte.

På grund af optraening til en boksekamp havde jeg meget andet i hovedet

Populaert blandt rockere

Ekstra Bladet kunne dengang oplyse, at firmaet med base i Virum var saerligt populaert blandt rockere og bandefolk.

Kesslers advokat ønskede ikke at kommentere sagen i går.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark